Haberler

Görevimiz Tehlike: BMW M3




Görevimiz Tehlike filminin yönetmeni Christopher McQuarrie, filmin bazı kovalama sahnelerinde kullanılan M3’lerin halen çalıştığını belirtti. Tabi ki bazı detayları sıfır kondisyonundan uzak olsa da hala yürür durumdalar. Yönetmen ayrıca arabaların “öldürülemez” olduğunu belirterek, kalitelerini övdü.

“M3 efsane bir araba. İnanılmaz miktarda ceza çekti.”

Doğal olarak,yönetmen filmdeki gösteri sahnelerini “evde denememeniz” konusunda uyardı. “Bazı şeyler ekranda görüldüğü gibi olmuyor” diye ekledi. Mesela M3’ün merdivenlerden indiği sahneler bilgisayar ortamında yapıldı. Gerçek merdiven yerine, eğimli bir yüzey oluşturarak taklidini yapmışlar ve daha sonra sinema hilesiyle izlediğimiz merdivenleri yerleştirmişler.

Film ekibinin bir düzine BMW M3 kullandığını belirtmemiz gerekiyor, sahneleri çekmek için arabalarda birkaç değişiklik de yapılmış. Örneğin, M3’lerin fren sistemi ve 18 inç alaşım jantları; daha küçük jantlar ve farklı lastikler kullanabilmek için değiştirildi. 12 araçtan sadece bir kaç tanesi hayatta kalmayı başarabildi. M3’lerden bir tanesi Münih’de BMW müzesinde bir süre sergilendi.

Acaba Jeremy Clarkson tarafından bir kere kullanılan ve daha sonra satılan M3’e gerçekten ne oldu? Daha mı az dayak yedi? Merak ediyoruz doğrusu.

https://youtu.be/7NWfe7UUbs4

yasarcan

Özyeğin Üniversitesi öğrencisiyim, babamın astra g'sinden beri motoru olan her şeye meraklıyım.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu