Haberler

İlk Ford GT sizin olabilir




Long Island’da bir galeri, tamamen kullanılabilir ilk Ford GT prototipini satılığa çıkardı. 4 numaralı üretim olan bu otomobilin fiyatı ise standart Ford GT’lerin 300.000$ seviyelerinde olmasını da düşündüğünüzde büyük ihtimalle “fiyatını soruyorsanız, paranız yetmez” kategorisinde.

Bu GT “Confirmation Prototype-1” ya da CP-1 olarak anılıyor. 2003’te Ford GT tanıtıldığında gösterilen kırmızı, beyaz ve mavi prototipler yalnızca fuarda gösterilmek üzere hazırlanmış, çalışmayan modellerdi. Bu otomobil ise iç mekana ve çalışan bir yürüyen aksama sahip ilk Ford GT.

CP-1, standart bir Ford GT ile neredeyse aynı gözükse de belli başlı detaylar onu standart modelden ayırıyor. Bunların başında ise neredeyse 45.000$’lık fiyatıyla dudak uçuklatan ve seri üretim için çok pahalı olması sebebiyle kullanılmayan karbon fiber kaput.

Otomobilin hava yastıkları, direksiyondaki logodan da anlaşıldığı gibi bir Mustang’den alınmış. Komik bir şekilde direksiyon kolonu ise bir Windstar minivan’dan geliyor. İlginç bir başka detay ise mühendislerin testler sırasında kolayca yakıt değişikliği yapabilmesi için yakıt deposuna yerleştirilen özel valfler.

Bu prototipte seri üretim modeldeki süperşarjlı V8 bulunsa da Ford, 2008’deki satışı öncesi CP-1’in motoruna onu 5 millik bir hızla sınırlayan bir çip yerleştirmiş. Bunun dışında otomobil tamamen çalışır durumda ve geçerli bir VIN’e sahip.

CP-1’in üzerinde Carroll Shelby, Bill Ford ve otomobilin tasarımcısı Camillo Pardo gibi önemli isimlerin imzaları da bulunuyor. Bir GT koleksiyoneri veya hayranı için bu, otomobilin tarihinin önemli parçalarından biri olması sebebiyle ulaşılabilecek en iyi otomobil olabilir.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Ne biçim site bu kardeşim?

    “fiyatını soruyorsanız, paranız yetmez”

    miş

    pehhhhh…..

    Bi FORD GT KAÇ PARA ULEN!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu