Haberler

Model S sahibinden Tesla’ya 16 milyon!




Geçtiğimiz Kasım ayında Tesla, büyük bir başarıya ulaşan Model S öneri programını yıl sonuna kadar uzattığını açıklamıştı. Ancak bu uzatmayla birlikte daha önce öneren kişiye 1000 dolarlık Tesla kredisi ve aracı alan kişiye 1000 dolar indirim şeklinde olan program sadece indirime dönüştü. Çevrelerine Model S’i öneren kullanıcılar da 1000 dolar yerine onlar sayesinde satılan Model S sayısına göre farklı hediyeler kazanacaklar.

31 Aralık’ta biten bu programın sonunda Wei70644 kullanıcı adlı bir Tesla sahibi, son iki ayda yaptığı önerilerle 188 adetlik bir satışa ulaştı. Bu da baz fiyatlı Model S’ler üzerinden hesaplandığında neredeyse 16 milyon dolara denk geliyor. Programın yeni koşullarına göre Tesla Wei’ye bir Model S P90D, bir Tesla Powerwall ve Tesla’nın yeni fabrikası Gigafactory’nin açılışına ve Model 3’ün lansmanına davetiye hediye edecek.

Tesla’dan bu programı yeni yılda da devam ettirip ettirmeyeceklerine dair bir bilgi gelmemiş olsa da, 2015’teki başarısı göz önünde bulundurulduğunda devam edecek olması muhtemel.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. Ulan biz nelerle uğraşıyoruz, adamlar nelerle uğraşıyor. 1 liralık birşey satmaya kalksam ben çevremdekilere bırak 188’i, 50 adam bulamam soracak.

  2. WOMM (word of mouth marketing) diyoruz buna daha geçen gün bunun üzerine sunum yapmıştım. Gerçekten çok büyük önemi var ama doğru kullanabilmek önemli. Çünkü insanlar memnun olduklarından çok daha fazla memnun olmadıkları ürünleri çevresine söylerler. Bizim firmaların bunu pek anladığını sanmıyorum ama.. Bir kez satıyım da memnuniyet vs faso fiso mantığında yaklaşıyorlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu