FeaturedHaberler

2017 Chevrolet Cruze Hatchback




Chevrolet, Cruze Hatchback modelini resmi olarak internet üzerinden tanıttı.

2015’in ortalarında Cruze Sedan’ın tanıtıldığını hatırlarsak, Cruze Hatchback’in tanıtılması zaten bekleniyordu. Yeni Cruze Hatchback, sedan modeliyle birlikte sınıfının en geniş dingil mesafesine sahip (2700 mm).

Tasarım detaylarına baktığımızda Cruze Hatchback, tavan bitimindeki sportif rüzgarlık ile sedan modelinden ayrılıyor. 524 litrelik bagaj hacmine sahip olan Cruze Hatchback, koltuklar yatırıldığında yaklaşık 1120 litrelik hacim de sunabiliyor.

Chevrolet, yeni Cruze Sedan modelini L, LS, LT ve Premier seçenekleriyle sunarken Cruze Hatchback, sadece LT ve Premier donanım seçeneklerine sahip olacak. Resimde sergilenen modelde, Premier seçeneğinin üstüne sportif RS paket de eklenmiş.

Yeni Cruze Hatchback, sedan modelde de kullanılan 1.4 litrelik turbo benzinli motora sahip olacak. 5600 devirde 153 beygir güce sahip olan motor, 2000 devirden itibaren 240 Nm tork üretiyor. Bu motorla beraber Cruze Hatchback, 6 ileri manuel veya 6 ileri otomotik şanzıman seçenekleriyle beraber satışa sunulacak.

Performans konusunda net bir bilgi Cruze Hatchback için olmasa da yeni Cruze Sedan, 0’dan 100’e 8 saniyede çıkıyor ve otomatik şanzımanlı versiyonunda otoban kullanımındaki yakıt tüketimi, 5.8 litre civarında seyrediyor.

Yeni Cruze Hatchback, önümüdeki hafta Detroit Auto Show’da sergilenecek. Amerika’daki başlangıç fiyatı yaklaşık $22,000 olacak.

Peki sizce General Motors’un Chevrolet’yi Türkiye’den çekme kararı doğru mu? Yeni Cruze Hatchback ve Sedan, eğer gelseydi ülkemizde rağbet görebilir miydi?

Oguzhan_Toretto

93 doğumlu, İzmirli ve DEU İngilizce İşletme'yi bitirmek için çabalıyor. Boş zamanlarında Hyundai kullanır ve kendini bildi bileli direksiyonu tutmaktan zevk alır. Otopark ile karşılaşması ise, E 180 testine dayanır.

İlgili Makaleler

28 Yorum

  1. Astranın aynısı olmuş cruze buraya gelse astra satılmaz demişlerdir herhalde

  2. Bu bildiğin Astra j olmuş. Firmalar artık Ar-ge ye para yatırmak yerine hazır yapılmış Ar-ge leri kullanmaya başladı. Bu pek hayraalemet değil.

    1. Chevrolet zaten GM bünyesinde Opel ile birlikte aynı platformları kullanıyor. Bkz Astra-Cruze, Insignia ve Amerikan karşılığı (şimdi hatırlayamadım :)) Önceki Sedan ve HB Cruze çok çaktırmıyordu ama Opel tabanlı aletlerdi. Motorlar direk Opel zaten.

  3. Astra tabanlı olmasına rağmen ilk fotoğrafta Ceed dedim ben de 🙂 Ancak önü Astra’ya göre daha güzelken, arkası Japonlar Koreliler gibi olmuş gerçekten de. Yine de iş yapardı herhalde. Kötü değil…

  4. i30 ‘ un 2012 deki kasasını yan yana koyduğunuzda bir fark göremeyeceksiniz.

  5. yanlışım varsa düzeltin ama opel GM tabanlı zaten bu araç opel tabanlı değiş 🙂

  6. bana kalırsa c segmentine göre fazlasıyla iyi bir araba.türkiyeden çekildiği için insanlar boş araba gözüyle bakıyor fakat fazlasıyla yanılıyolar.sunduğu konfor güven donanımları ve ufak tefek ayrıntıları bile sizi rahat bir araçta yolculuk yaptığınızı hissettirebiliyo bunu 2014 cruze lar da da görebilirsiniz.astra ya benzeten tabikide olucak çünkü aynı çatı altındna çıkan bir araç fakat şunu da göz ardı etmemek lazım chevroletin geri çekilmesinin sebebi verdiği hizmete karşılık uygun fiyat olması ve insanların opel den çok onu tercih ediyo olması sebebiyle çekildi.yani her şekilde şuan chevrolet aktif satış arabası olsaydı opel yanında bir hiç kalabalirdi.

  7. Opel ile Chevrolet aynı çatı altında GM, Chevrolet geri çekilmeden önce yaklaşık 1 ay önce Almanyadaki en büyük fabrikasını kapatmıştı yani bu ne demek oluyor ? Cruze ile Astra veya Aveo ile Corsanın kullandıgı parçalar yürüyen aksamı hatta motoru aynı olduğu için ama Chevrolet’in Opelden yaklaşık 10 bin tl daha ucuz olması tüketicilerin Chevrolet’e yönelmesini sağladı eğer Chevrolet geri çekilmeseydi Opel şuan batmıştı. Şöyle düşünün Elinizde A ve B markası var A markası her gün Amerika kıtası, Rusya, Avrupa ve Uzak doğuda büyüyor ama B markası A markasının bulunduğu Avrupa bölgesinde güç kaybediyor. GM yetkileri Avrupaya daha yakın olduğu için Opeli cebe attılar ve Chevrolet’i geri çektiler, çektilerki millet ucuz olanı alcağına pahalı ve batan geminin otomobillerini alsınlar kafasındalardı ve öylede oldu. Farkındaysanız Chevrolet burnumuzun dibi olan Rusya veya diğer ülkelerde satışı devam ediyor. Peki neden Chevrolet Türkiye de etkilendi ? Çünkü İnsanlar ucuz olan Chevrolet’e hücüm ettiler. Sahibinden.comda ikinci el satışlarda sadece Cruze 2000’lere yaklaşan araç satışı var bunu araç sorunlu olarak görmeyin o kadar çok araç sattıki Chevrolet ikinci elde 2000 tane araç satılıyor bknz. diğer markalar VW, Mercedes, BMW o kadar çok araç sattıki şuana kadar ikinci elde çok fazla araç var. Şuan bile sunduğu konfor ve güvenlik ikinci el fiyatlarına göre hala ilk 5’e girebilir bu kendi şahsi fikrimdir. Adamlar sırf opel batmasın diye Chevrolet’i Türkiyeden geri çektiler, durum bu. 1.4 153 beygirlik Cruze Türkiye piyasasına gelse fiyatıda 60 bin TL bantında satsa herkes almak ister buna adım gibi eminim.

  8. Aynı platformu kullanıyor olabilir ama bence astrayı bozar daha sportif göründüğünü düşünmekle birlikte daha kaliteli buldum ekranı tuşları havalandırma çıkışlarını çizgileri daha çalışmış buldum ve cruze haberinde önden bir fotoğrafı var astrayı fazlasıyla bozar

  9. 2014 yılında aldığım 1.4 140 hp chevrolet cruze’um var. Yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum ve tek bir sıkıntı yaşamadım. Şehir içinde 8.5 lt/100 km üzerine hiç çıkamadım, normal süren biri 8 lere bile düşürebilir. 140 hp ve 1475 kg(ruhsat verisi) bir araç için başarılı değerler. Ülkemizde ne yazık ki, 1.6 atmosferik motorlu versiyonları yüzünden adı “çok yakıyor”a çıktığı için çok fazla tutulmadı. Chevrolet araçlarında, ülkeden çekildiği için büyük indirime giderek elindeki stokları bitirdiler. Ben de o indirimden yararlanıp aracımı aldım. En full araçları baz alırsak, Astra’yla indirimsiz Cruze fiyatı arasında yanlış hatırlamıyorsam 7-8 bin liralık bir fark vardı. Tabi ki, Cruze Astra’ya 10 basar demek gibi bir fanboyluk yapmayacağım ama en az Astra kadar başarılı bir aracın(özellikle turbo motorlu versiyonunda) 7-8 bin lira daha ucuz satılması, Astra’ya baya ağır darbe vuracağı kesindi. Bu yüzden Avrupa’da Chevrolet’nin topuğuna sıktılar ve Chevrolet’nin ağababaları hiç bir zaman yurdumuza da girmedi. Şu an Amerika’da satılan Cruze’lar, ülke pazarımızda bir çok arabanın, özellikle kardeşi Astra’nın canını çok fazla yakacağı aşikar. GM’de kardeşi kardeşe düşürmüyor haklı olarak…

  10. Susam Sokağında ıssız bir adada tek başına yaşayan çılgın mucit vardı. Piyanoyu icat edip adını ding-dong masası, çizmeyi icat edip adını faşır-fuşur, mikrofonu icat edip adını konuşan sopa koymuştu.

    Şimdi ne zamandır yeni Astra hakkında bir inceleme beklerken haberini bile göremiyorum sitede. Şu haberi okuyoyum, aynı çatı altındaki Astra ile benzerliği hakkında bir tek cümle arıyor gözlerim istemsiz, yok… Resmen piyanodan habersizsiniz. Tutup ding-dong masasının haberini yapmışsınız. Saygılarımla.

  11. O bu tabanlı yok bu o tabanlı. Epsilon 2 platform gm bünyesindeki compactlarin hepsi bu platform üzerine geliştirildi. Opel’i batırirdi yorumları da tuhaf. Öyle olsa skoda ve seat da vw satışlarını bitirirdi. Marka algısı, piyasa penetrasyonu vs vs. Bunlar bu kadar yüzeysel konular değil

  12. bu araba ilk çıktığında tutmadı nedeni bizim ülkede orta gelir seviyesine hitap eden benzinli araç lpgde sorun çıkarmıyorsa satar ne kadar yaktığı önemli değil nasılsa lpg takınca az yakacak
    yani bu araç motoru 124 bg olmasına rağmen şanzuman oranlarından ötürü hantal kaldı lpg dede sorun çıkardığı için her gm motoru gibi kötü araba imajı sergiledi
    sonraki modelde performans artsada kötü reklamın etkisi devam etti ve sonuç olarak artık chevrolet satılmıyor oysa araçlar güzel araçlar lpg takmayacak ve turbo motoru alacaksanız fiyat avantajı ilede tadından yenmez bir araç
    şahsen ben yeni çıkacak olan sedan modelini ilk gördüğümde bu araba alınır dedim gelmiş olsaydı bu fiyat politikasıda devam etseydi ben satın alırdım şöyle bişey varki astradan 8 jettadan 15 bin gibi alt rakamlara alınıp o araçlardan daha dolu araçları kullanmak güzel olurdu özellikle vw deki donanım fakiri araçları kullanmaktansa cruze yi kullanmayı yeğlerdim

  13. Her ne olursa olsun: Yine de bir Amerikalı araç. Yan sinyal lamba rengine kadar Amerikalı. Ayrıca Türkiye’de yakıt hususunda o ruhu bulamıyor maalesef. Çekilmesi yerindeydi Chevrolet’in.

  14. Çok güzel olmuş! Astra’nın başka kıyafetli hali biraz daha sönuk tasarım arkadan hafifçe Kia Cee’d içine ve konsoluna bakinca logoları değiştirilmiş Astra. Bir nevi Astra’nın kardeşi. Keşke ülkemize gelseydi rakiplerine göre uygun fiyatlı alınası çok iyi bir alternatif olabilirdi

  15. Chevrolet in TR den çekilmesinin tamamen satış stratejisi ile ilgili olduğunu düşünüyorum, zaten TR deki Avrupa normları gereği Rusya vb ülkeler gibi ayrımı yapamadılar.Bence çekilmesinin tek nedeni kardeş marka olan Opel için. WW grubu için aynı durum düşünülmesi yanlış; çünkü WW in Opel e göre oturmuş, yıllanmış bir satış metodu var. Şöyle bir bakın piyasada kaç tane Chevrolet Captiva var kaç tane Opel Antara var ki zaten GM grubunun Opel i PSA ya satmasıda Avrupa ile ilgili başka projelerinin olduğunun kanıtı. LPG konusunda ise aynı sınıf diğer marka araçlarda da aynı problemler gözükmektedir,forumları kontrol edin sayfa sayfa okursunuz.11 yıl içerisinde Lacetti,Aveo,Cruze olmak üzere uzun soluklu deneyimlerim oldu. Chevrolet 2009 yılına yani Cruze a kadar tamamen Güney Kore Daewoo modellerini anımsatıyordu, Cruze ile hem tasarım hem de araçlarda kullanılan malzeme açısından Opel e çok yaklaştı. Ben 3 seneye yakındır da Cruze kullanıcısı olarak bu araçların şu anki durumlarını hak etmediğini düşünüyorum .Cruze donanım,konfor ve güvenlik gibi konularda çok başarılı. Chevrolet in Avrupa olmasa bile Rusya ve bölgedeki diğer ülkelerdeki gibi TR ye dönmesinin doğru olacağı düşüncesindeyim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu