Haberler

Jeep’in 75. doğum günü




Geçmiş 75 yılda Jeep birçok ikonik model üretti, örneğin Willys, Wrangler, Comanche ya da Cherokee. Bu yıl 75. doğum gününü kutlayacak firma “75th Anniversary” adında özel bir seri yapıcak.

Bu özel seride Jeep yeşilin üç özel tonunu  kullanarak araçlarının tam bir off-road canavarı olduğunu gösterme peşinde. Bunların içinde özel olarak dizayn edilmiş Amerikan askeri Jeep yeşili de bulunuyor. Bunlarla birlikte özel olarak tasarlanmış jantlar, 75th Anniversary logosu bulunuyor.

FCA Global bünyesinde bulunan Jeep Firmasının CEO’su Mike Manley yaptığı açıklamada; “1941’den beri Jeep müşterilerine otantik tasarımlar yüksek off-road kabiliyeti ve en önemlisi özgürlük sunuyoruz, 2016 yılındayız tüm bunlarla birlikte teknolojik gelişmeler parelelinde müşterilerimize yakıt verimliliği, daha yüksek kalite ve premium sınıfta ise üstün 4×4 on-road dinamiğine sahip suv sunma peşindeyiz.” diye konuştu.

Jeep Wrangler 75th Anniversary edition ile birlikte 17 inçlik özel tasarım jantlar, önde ve arkada çeki demiri, önde ve arkada özel tasarlanmış çelik off-road tamponlar ve özel boyası ile birlikte sunuluyor.

Tüm bunlarla birlikte özel versiyon ile opsiyonel olarak kaput üzerinde özel tasarımlı hava giriş delikleri, Jeep logolu deri koltuklar, yan basamaklar, arka diferansiyel kilidi, 6.5 inç büyüklüğünde akıllı multimedia ekranı sunuluyor. Başlangıç fiyatları ise 34.575 ila 38.375 dolar arasında değişiyor.

Grand Cherokee modeli de 75th Anniversary Edition’dan etkilenmiş ve modelin başlangıç fiyatı 36.775 dolar olarak belirlenmiş. Model özel tasarımlı tampon, ön ızgara ve tepe lambası, 18 veya 20 inçlik jantlar, ön ve arkada çeki demiri, sis lambaları ve Jeep’in imzası niteliğini taşıyan özel alaşımlı 7 parçalı ön ızgara ile satılıyor. Tüm bunlara ilave olarak iç tasarımda ise özel tasarımlı ve dikiş işlemeli deri koltuk ve 8.4 inç büyüklüğünde akıllı multimedia ekranı bulunuyor.

75. Yıl’dan etkilenen bir diğer model Jeep Renagade de diğer modellerdeki gibi 75th Anniversary Edition’da 18 inç jant, sis lambaları, stop grubu ve arka tampondan oluşan opsiyonlara sahip ancak diğer modellerde olmayan bir opsiyon olan özel ses sistemi Renegade’de bulunuyor.

2016 Jeep Compass’da durumdan etkilenmiş ve diğer tüm modellerde olan özellikler Compass’da da bulunuyor. Ayrıca Compass modelinde 2.4 litrelik benzinli motor ve 6 ileri otomatik şanzıman bulunacağı da yapılan açıklamalar arasında. Compass modeli ise 24.475 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Özel seriden etkilenen son model ise Jeep Patriot olmuş. Patriot’da diğer tüm araçlardaki opsiyonlara sahip ve Compass’da ki gibi 2.4 litrelik motor görev yapıyor. Modelin başlangıç fiyatı ise 22.475 dolar olarak belirlenmiş.

Berke Çoban

Piri Reis Üniversitesinde Gemi Mühendisliği okumaya çalışan bir PETROLHEAD

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu