Haberler

Hennessey ile Mustang bir başka çılgın




Hennessey’deki modifikasyon uzmanları zaten doğal haliyle bir hayli güçlü olan  2016 model Ford Mustang Shelby GT350’yi daha da güçlendirme kararı aldılar!!

Son Mustang serisinin Shelby versiyonu ürün gamının en üstünde yer alıyor. Şayet kendinize bu makineden bir tane edinmeyi planlıyorsanız, Hennessey sizin için 5.2 LT’ lik V8 motoru daha da güçlendirmek için hazır. Bu şahane motor fabrika çıkışı olarak 526 hp güç ve 582 Nm’lik torku ile kullanıma hazır olarak müşterilere sunulmakta, fakat Hennessey’deki modifikasyon uzmanları motordan 575 hp güç ile 693 Nm tork almayı başarmış durumdalar.

Verimli bir şekilde hayat bulmuş bu modifikasyonun arkasında Hennessey’nin HPE575 adı verilen performans kiti bulunmakta. Bu kit içinde yüksek hava akış gücüne sahip katalitik konvektör, motor için özel hazırlanmış yeni yazılım ve paslanmaz çelikten imal edilmiş “mid-pipe” egzoz sisteminden oluşmakta. Tüm bunların yanında 4,44 cm’lik paslanmaz çelikten “long-tube headers”lar da unutulmamış. Mustang’i baştan aşağı değiştirecek bu modifikasyon kitinin işçilik dahil fiyatı 6.950 dolar olarak belirlenmiş, şayet internetten sipariş vererek sadece parçalara sahip olmak isterseniz 4.995 dolar’dan sahip olabilirsiniz.

Tüm bu modifikasyonlarla da yetinmeyen Hennessey araç için özel olarak tasarlanmış logolar, zemin kaplamaları, seri numarasını gösteren plaka ve “Pennzoil Ultra Platinum” yağ ve filtre değişimi ile modifikasyon kitini desteklemekte. Tüm bu modifikasyonların uygulanması ile araç 3 yıl/60.000 km garanti altında olacaktır.

Bu kit’e sahip olmak istiyorsanız acele etmeniz gerekli çünkü 2016 model yılı için sadece 100 adet üretim yapılacak.

 

 

 

Gökhan Güldentekin

1986 Ankara doğumluyum 2004 yılında başladığım Bilkent Üniversitesi Mimarlık Fakültesini 2011 yılında tamamladım. Ardından Başkent Üniversitesinde yüksek lisans geldi. Şuanda uluslararası bir inşaat firmasında yönetici olarak çalışmaktayım. Eğitim sürecindeki rakamsal gecikmelerde açıkça ortaya koymaktadır ki otomobil tutkusu hayatımda her zaman ağır basmıştır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu