FeaturedHaberler

BMW, i8’in üstünü açıyor: i8 Roadster




BMW, bugün markanın elektrikli amiral gemisi konumunda olan modelin hem üstü açık i8 Roadster’ı, hem de i8 Coupe’nin güncellenmiş versiyonunu tanıttı.

Otomobil yapısal olarak eskisinden farklı değil. Ancak piller daha yüksek kapasitede ve hibrit aktarma organları eskisinden daha güçlü.

1.5 litre hacmindeki turbo üç silindirli motor 231 HP üretirken elektrikli motorun da 143 HP güç üretmesiyle birlikte i8, toplamda 374 HP güce sahip olacak. Bu güç i8’in sıfırdan yüze 4.2 saniyede, i8 Roadster’ın ise 4.4 saniyede çıkmasını sağlayacak. Otomobilin son hızı ise elektronik olarak 250 km/s ile sınırlandırılmış.

Bataryalar 20’den 34 amper saate ve 7.1’den 11.6 kilovat saate yükseltilmiş. Otomobil artık 105 km/s hıza kadar yalnızca elektrikli motorlar ile yol alabiliyor. eDrive modunda ise 120 km/s hıza kadar çıkılabiliyor.

i8 Roadster’ın tavanı 15 saniyede açılıp kapanıyor

Tüm bu iyileştirmelerin yanı sıra, kulağa en güzel gelen yenilik katlanan tente tavanlı i8. Tavan 50 km/s süratin altında, 15 saniyede açılıp kapanabiliyor. Roadster için süspansiyonlar da yeniden ayarlanmış ve her iki model için de geliştirilen yeni jantlar ağırlığı azaltıyor.

Bugün Los Angeles Otomobil Fuarı‘nda yapılan tanıtımın ardından her iki model de önümüzdeki ilkbaharda satışa sunulacak. Fiyatı hakkında henüz bir bilgi paylaşılmadı fakat fiyatının piyasaya sürülmeye yakın bir tarihte paylaşılacağı kanısındayız.

Sergen Satır

Merhaba, ben Sergen. 1997 doğumluyum, İzmirliyim. Mütercim-tercümanlık öğrencisiyim, bir de otomobillere son derece meraklıyım. Otomobillere olan ilgim ve bilgim her geçen gün artıyor. Edindiğim deneyimlerin çoğunu Otopark.com'a borçluyum. Şimdi ise hedefim Otopark'ı olduğundan çok daha iyi bir konuma getirmek.

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. Audi’nin bile R8’i var. BMW sözde spor markayım diye dolaşıyor ama tık yok sadece M5 yapmakla olmuyor bu işler buradan BMW yetkililerine sesleniyorum. Mercedes’ten utanın sözde Mercedes’i rakibisiniz adamların elinde AMG GT var oda yetmedi AMG Project One var. Hadi bunları yapamıyorsunuz diyelim Audi R8 rakip yapında bir görelim. Doğruya BMW Mercedes sizin BABANIZ’dı değil mi ya.. F1 de 0 çeken BMW mi Mercedes’e geçecek hahaha BMW gitsin önce Mercedes’i F1 de geçsin sonra AMG Project One dan daha iyi bir otomobil yapsında görelim! HODRİ MEYDAN nerede ergen kafalı BMW’ciler göremiyorum

    1. bencede BMW’nin büyüklüğü düşünülürse yeterince cesur adımlar atmıyorlar mantalite olarak Mercedes’in gerisinde oldukları aşikar

      1. Mercedes F1’deki haklı bir başarının ve yıllardır bu işin içinde olmanın getirisi olarak AMG Project One modelini çıkardı. Günümüzün teknolojisiyle Renault’ta böyle bir araba çıkarır. Başarılı olur veya olmaz bilemeyiz. Ama yıllar önce havlu atmış BMW gibi bir firma önce F1’de ezeli rakibini ezsin. Sonrasında AMG One’dan daha iyi bir araç yapsın. Sonra gelip burada Mercedes’i eleştirsinler. Motosiklet üretmekle olmuyo bu işler 🙂 BMW her zaman Mercedes’in gerisinde bir markadır ve olmaya da devam edecektir BMW hala i8 denen ucubeyle yollarda boy göstersin yazık bu BMW hadi Mercedes’i de geçtim Audi’den de utanmıyor Audi bile R8 ile boy gösteriyor. BMW Audi R8 gibi bir süperspor da mı yapamıyor yazık yazık acıdım BMW’ye ah BMW vah BMW!

    2. Dünyada en büyük fan kitlesine sahip markalardan biri. İnavasyon yok. Yenilikçi bi atalım yok. Olanın üzerine inşa etmeye devam. Nede olsa satıyor zihniyeti ne yazıkki devam ediyor. 2003 Ten sonra bmw benim için öldü.. Şuan gönlümün efendisi audi. Kendini sürekli yeniliyebilen genç ve başarılı bir marka.

  2. Mercedes F1’deki haklı bir başarının ve yıllardır bu işin içinde olmanın getirisi olarak AMG Project One modelini çıkardı. Günümüzün teknolojisiyle Renault’ta böyle bir araba çıkarır. Başarılı olur veya olmaz bilemeyiz. Ama yıllar önce havlu atmış BMW gibi bir firma önce F1’de ezeli rakibini ezsin. Sonrasında AMG One’dan daha iyi bir araç yapsın. Sonra gelip burada Mercedes’i eleştirsinler. Motosiklet üretmekle olmuyo bu işler ? BMW her zaman Mercedes’in gerisinde bir markadır ve olmaya da devam edecektir BMW hala i8 denen ucubeyle yollarda boy göstersin yazık bu BMW hadi Mercedes’i de geçtim Audi’den de utanmıyor Audi bile R8 ile boy gösteriyor. BMW Audi R8 gibi bir süperspor da mı yapamıyor yazık yazık acıdım BMW’ye ah BMW vah BMW!

  3. Emre bey haklısınız size katılıyorum. Mercedes enlerin ve ilklerin markasıdır. Ancak Mercedes son yıllarda çok ciddi hatalar yaptı bu bir gerçek. Otomobil, otobüs, kamyon olsun Mercedes birçok hata yaptı hiç kendine yakışmayan adımlar attı. Yok Citanmış, yok pikapmış, yok yeni Travegoymuş derken Mercedes’i iyice bitirdiler. Gelelim AMG Project One konusuna. AMG Project One teknolojinin ve mühendisliğin zirvesi Mercedes AMG Project One için sadece 1 kontejan ayrılmış. Ancak Bugatti, Koenigsegg, Ferrari, Lamborghini, Aston Martin alacak olan kişi gidipte Mercedes falan almaz Bugatti, Koenigsegg almakla Mercedes almak arasında dağlar kadar fark vardır ayrıca AMG Project One henüz konsept bir araç aracın seri üretim versiyonunun teslimatları 2019 yılına kadar başlamayacak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu