FeaturedTestler

Röveşata: Ford Tourneo Connect 1.6 TDCi Titanium




  • Motor: 1560 cc, 4 silindirli turbo dizel
  • Güç: 115 hp @ 3600 d/d
  • Tork: 270 Nm @ 1500 d/d
  • Şanzıman: 6-ileri, manuel
  • 0-100 km/s: 13,8 sn
  • Son hız: 165 km/s
  • Test tüketimi: Ortalama 7,5 litre/100 km
  • 0-50-100 km/s ses ölçümü: 50-58-65 dB
  • Ağırlık: 1612 kg
  • Bagaj hacmi: 510 (1029) litre
  • Fiyat: 77.580 TL

+ Eşya gözleri
+ Genişlik
+ Şanzıman
+ Konfor

Tüketim

Foto galeri için tıklayın!

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

53 Yorum

  1. Videonun başındaki çıtırtı ve 2. 3. açıların eksikliğidışında aradaki kısa videolar ile güzel olmuş…

  2. Dobloyla karşılaştırmanızı beklerdim. Bu arabanın rakibi doblo sonuçta. Tourneo Couurie’in rakibi de fiat fiorino,Peugeot Bipper, Citroen Nemo gibi araçlar.

  3. testte sıkıntı yok ama hem açı hemde tıkır tıkır ses çıkarması rahatsız etti

  4. Abi daha 2 dk oldu kafayı yemek üzereyim, o çıtırtı ne, galiba ilk defa bir testi izleyemeyeceğim.

  5. Ses kalitesi niye eski testlere göre kötü? Ve yeni kamera açısı olmamış. Eskisi gibi olsun. en güzeli o. Bi de o tıkırtı nedir abi??

  6. Kameradan dolayı oluşan trim sesi 16.dakikaya kadar geliyor, eğer oraya kadar sese katlanabilirseniz gerisi normal 🙂

  7. Araç temini ve diğer konulardaki sıkıntılarınızı anlıyorum, sizi uzun zamandır büyük bir keyifle takip ediyorum. Ses işini çözmedikçe isterseniz red epic ile çekin yine izlenebilirlik değişmeyecek. Ancak 15 tlye elektronikçiden alacağınız bir yaka mikrofonu size çağ atlatacak.

  8. videonun sonundaki gibi ıvır zıvır şeyleri göster bize , aracı alacaklar zaten showroomda inceliyorlar. uzun kullanım tecrübesi önemli.

  9. Bu test pek olmamış malesef seslerden dolayı izleyemedim ve kamera açısıda çok amatör olmuş bence

  10. Buğra abi kızacak ama sony rx100 yalan olmuş sanırım, görüntü biraz daha iyi ama ses sıkıntı. Yani sony rx100 ya çok iyi, aracın cam sesini almış ya da çok kötü frekanslar patlamış ki radyoyu açınca patladığı belli oluyor.

  11. abi kalitesi düşük bir test olmuş diğerlerine göre ama güzel eline sağlık.. yalnız şunu merak ediyorum: youtube da abone sayısı sizden 5000 kişi kadar fazla olan bir kanal porsche macan, ford mustang gt gibi araçların test videosunu yayınlamış.(gerçi test videosu dediğime bakmayın aynı lafları tekrar edip duruyor çok vasat bence) gerçekten sadece 5000 kişiye mi bakıyor acaba bu otomobil testleri? kolay gelsin

  12. sevgili and mehmet bence sen ford lara yeni yeni alışıyorsun geçmişte fordlarda ciddi yalıtım sorunu vardı son çıkardığı modellerde bunu aştı ve gayet rekabetçi bir yapıya kavuştu bir cmax bir focusa ve de mondeoya haksızlık ettiğini düşünüyorum

  13. bu test benim açımdan biraz hayal kırklığı oldu çünkü diğer bir rakibi olan ve test etmiş olduğunuz fiat doblo ile karşılaştırmanızı beklerdim.

  14. trafikte görüyorum bu aracı baya basık spor yay takılmış gibi duruyor önceki seriye göre ama sizin testteki yüksek mi ne:-)

  15. İlk defa bi otopark testini zor izledim, yapmayin bunlari ben ileri gideceginizi dusunuyodum

  16. Sanırım test aceleye geldi ve kamera bulamadınız, yeni kamera açısı diye şakaya getirdiniz. (Herkeste ciddi ciddi yeni kamera açısı sanıyor, ilginç)
    Mümkünse videoyu bile silebilirsiniz bence. Siteye esprisine inceleme video yollayan arkadaşların videoları bile daha kaliteli.
    Saygılarımla

  17. bu aracın rakiplerinden birini test etmenize rağmen hiç kıyaslamamanız hayret verici.
    buna rağmen bi alt sınıf hafifi ticari ile kıyaslamanız ise daha da hayret verici.

    stepne konusu ise bu araçlara ne kadar uzak olduğunuzu gösterdi.
    bu tarz araçlarda bagajın iç kısmında vida benzeri yer bulunur. bijon anahtarı ile vida döndürülür vidanın devamı bir halata bağlıdır vida döndükçe halat stepneyi yere indirir ve kolayca yerden alırsınız. otomobil grubunda stepneyi bagajın altındaki havuzdan çıkarmak daha zor bir iştir. partner caddy gibi arabalar geldikçe bu konulara özen göstereceğinize inanıyorum. saygılar.

    1. Bunun nedeni ise bi alt siniftaki ticari aracin aslinda bi ust siniftaki cogu ticariden boyut ve belki performans konusu disinda daha iyi olmasindan dolayidir 🙂

      1. Aile şirketimizde panelvan courier var konforu ve sürüşü otomobil gibi hissettiriyor. Olumsuz yanı ise 300 400 kg yükte bile araba asfalta oturuyor 🙂

  18. Kamera açısının nedeni kameraların önceki test aracında unutulmuş olması olabilir. Canlı yayında bahsedilmişti.

  19. stepne işini videoda ele almadan önce keşke bir etrafa sorsaydınız ya da sağda solda herhangi bir ticari aracın altına eğilip baksaydınız. Açıkçası o kısım aşırı amatör olmuş..

    Ve bu aracın rakibi dobloyu keşke bu kadar ayrıntılı ele alsaydınız ve bu araçla karşılaştırsaydınız.

    Bunun dışında bagaj üstündeki raflar yükleme yüksekliğini azaltıyor negatif olarak değinilmeliydi. Sonuçta ticari araç yüksek malzemeler taşıyabilmeli. Ve aynadan arkasının görünmesi gibi bir zorunluluk yok bu tarz araçlarda çünkü hepimiz görmüşüzdür arkası kapalı kasa doblo ve connectler de var ve iç dikiz aynaları yok.

  20. Stepnenin içeriden vidayla yerinden söküldüğünü biliyorum arkadaşlar, videoda bunun aksini söylemiyorum. Bu işlem stepneyi geleneksel bagaj altındaki yerinden çıkarmaktan çok daha meşakkatlidir, Clio sahipleri bilir. Böyle bir detayı göstermek için de ticari araç test uzmanı olmaya gerek yok sanırım.

    Doblo ile karşılaştırmadım çünkü bunun muadili Doblo 60 bin TL, onu daha çok Courier ile kıyaslamak gerekir. Bu fiyat farkına rağmen ikisi arasında kalınıyorsa sitede testleri var ve verilen puanlar belli.

    Bu “amatör” videomuzu çekerken kendi sınıfının en iyi kamerasını kullandık, dış görüntülerin kalitesinden de anlaşılacaktır. Ancak maalesef aynı başarı sesi için geçerli değildi. Üstüne bir de katlanır ekranı açık pozisyondayken çıkan titreşimler eklenince işitsel açıdan böyle bir sonuç ortaya çıktı. Bir daha böyle bir sıkıntı yaşanmayacak.

    1. Doblo’yu courier ile fiyat açısından karşılaştırmak doğru olabilir abi ama piyasada olduklarından beri connect’in kıyası doblo ile olmuştur.Boyut olarak courier’ın muadilinin fiorino olması daha doğru bence.Kıyaslama yazılarında da doblo ile connect’in değerlendirmelerini okumuştum.Bu yazılarda da beklentilerde ticari yön ağır basıyorsa tercihin doblo,binek yön ağır basıyorsa tercihin connect’ten yana olması gerektiği değerlendirmesi yapılmıştı.Tabi bu araçlarla birlikte Peugeot Partner,Volkswagen Caddy,Citroen Berlingo gibi araçlarıda dahil etmek gerek.

      1. Yaygın olarak Connect ile Doblo’nun karşılaştırıldığı doğru, ama ben güncel nesillerinde bunu doğru bulmuyorum. Eskiden ikisi hem boyut hem fiyat olarak birbirine yakındı ve Courier diye bir model yoktu. Courier’nin gama eklenmesiyle Ford Connect’i daha yukarıda konumlandırmaya başladı. Nihayetinde Doblo, Punto/Corsa platformunu kullanırken Connect, Focus/C-max üstüne inşa ediliyor ve %25 daha pahalıya satılıyor. Dingil mesafesinden tutun da ağırlığına kadar ikisi arasında büyük farklar var.

  21. Şurada sorsam after effect’in bile ne olduğunu bilemeyecek adamlar film yapımcısı olmuş maksadını aşan eleştirilerde bulunuyorlar ya çok yazık. Milletimin sorunlarından biri bu ego.
    Bir Allah’ın kulu da demiyorki adam yokluktan ne şartlarda tek başına video çekmeye çalışıyor, video espirili olsun diye mahalledeki dayıyı bile kullanmış, bu seferlik katlanacaz artık o iğrenç sese.
    Bu adamlar olmasa o saçmasapan kağıt üzerindeki teknik bilgileri okuyan sözde editörlerden araç incelemeye devam ediyordunuz.
    Eleştiri muhakkak olacak, kaldı ki bende eleştirdim bir kaç videoda, birileri yazmış doblo ile kıyaslasaydın falan;mantıklı eleştiriler, veya içerikle ilgili başka eleştriler olmalı tabi de bi kamera yüzünden saçmalamanın da anlamı yok bence.

  22. Videonun baslarindaki tikirti disinda cok guzel bir test olmus. Dis cekimler de cok iyi bence. Ses konusu da telefona takilabilen yaka mikrofonlarini kullanirsaniz cok daha iyi olacaktir.

  23. test güzel her zamanki gibi zevkle izledim küçük hacim isteyen couirer alır genişlik isteyen connect yada doblo hepsinin testleri var. fakat connect bu sınıfın en iyisi şu anda benim tercihim o olurdu. ticari ağırlıklı kullanım için ise doblo daha iyi tercih orası kesin…

  24. And Bey Merhaba. Aracın fiyatının gayet normal olduğunu dile getirdiniz ve Ticari değil de Hususi bir araç olsaydı en fazla 10,000 TL fark olur dediniz. Ticari araçlardan alınan vergi %18+%10 Hususi 1.6 altı için %18+%45 bu oranlarla hesap yapılınca aracın Fiyatı 99,000 TL’ye geliyor. Yani hiç de uygun değil.

  25. Klima kumandaları ve vites kolu eski kasa mondeo dan arta kalanlar mı acaba, birebir aynı gözüküyor ve ondaki de çok esniyor. Vites kolunun plastikleri 120 binde baya bir eskidi ayrıca.

  26. Courier’le doblonun arasindaki tek fark doblonun daha buyuk olmasi onun disinda courier zaten cok daha iyi bir arac ki otopark’in yaptigi testlerde bunu kanitlar

  27. Bence bu arabanın tam rakipleri vw caddy ile fiat doblo courirer’in rakibi ancak fiorino olabilir

  28. aracın aynı donanım 2015 modeline sahibim. araç 4000 km de ve ilk günden beri yokuş yukarı dur kalk trafikte inanılmaz baskı balatası kokusu yapıyor. acaba siz testlerinizde böyle bir durumla karşılaştınız mı ya da bu durumdan şikayetçi başka kimseler var mıdır??

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu