Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

İşte 2019 yılının en güvenli otomobilleri




Avrupa pazarındaki otomobillerin güvenlik performanslarının değerlendirilmesi amacıyla 1997 yılında kurulan Euro NCAP, 2019’un en güvenli otomobillerini açıkladı.

Avrupa Yeni Otomobil Değerlendirme Programı” yani Euro NCAP, Avrupa pazarındaki otomobillerin güvenlik performanslarının değerlendirilmesi düşüncesiyle 1997 yılında Taşımacılık Araştırma Laboratuvarı ve Birleşik Krallıklar Taşımacılık Departmanı tarafından kuruldu. Bu kuruluş Avrupa Komisyonu; Alman, İsveç, Hollanda ve İspanya tüketici ve motorlu araç organizasyonları tarafından da desteklendi. Euro NCAP yeni araçlar için yaptığı çarpışma testlerinde yıldızlı bir puanlama sistemi kullanmaktadır. Yapılan bu testlerde ön, yan ve direk çarpışmalarından elde edilen veriler belirli prosedüre uygun şekilde sürücü, yolcu, çocuk ve yaya güvenliği alanında ayrı ayrı değerlendirilerek bu yıldızlarla puanlandırılır. Buna göre bu yılın en güvenli otomobilleri de paylaşıldı.

 

1 Yıldızlı güvenlik : Marjinal çarpışma koruması.

2 Yıldızlı güvenlik : Nominal çarpışma koruması ancak çarpışmadan kaçınma teknolojisi yok.

3 Yıldızlı güvenlik : Yolcu koruma konusunda ortalama ile iyi arasında ancak çarpışmadan kaçınma teknolojisi yok.

4 Yıldızlı güvenlik : Çarpışma korumasına yönelik toplam iyi performans; ilave çarpışmadan kaçınma teknolojisi mevcut olabilir.

5 Yıldızlı güvenlik : Çarpışma korumasına yönelik toplam iyi performans; ilave çarpışmadan kaçınma teknolojisi mevcut olabilir.

Mercedes-Benz A Serisi

Audi A6

Ford Focus

Mazda 6

Nissan Leaf

Volvo V60


İlginizi çekebilir

#stationlarısevin; Yeni Volkswagen Passat Variant R-Line

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu