Haberler

Koleos yeni bir isimle mi gelecek?




Yeni bir rapora göre Renault, Koleos’un devamı olacak modelde Maxthon adını kullanacak. Renault logolu en büyük SUV olacak Maxthon, bu yıl içerisinde tanıtılacak. Bu spekülasyonun ortaya çıkmasındaki sebep ise Renault’un Maxthon adının haklarını Çin’de satın almış olması.

Otomobilin ismini bir kenara bırakırsak model Kadjar’ın üstünde konumlandırılacak ve yaklaşık 4.7 metrelik bir uzunluğa sahip olacak. 7 koltuklu bir konfigürasyonla gelmesi beklenen otomobilin tasarımında büyük ölçüde Talisman’dan etkilenildiği, otomobilin çizimlerinden anlaşılabiliyor. Bu çizimleri yapan tasarımcının yakın zamanda ortaya çıkan casus fotoğrafları baz aldığını düşündüğümüzde piyasaya sürülecek modelin bu çizimlere yakın olması mümkün.

Renault, bu modeli Avrupa’da satışa sunup sunmayacağı konusunda kararsız ancak Avustralya ve Asya’da piyasaya sürülecek olması kesin. Maxthon, Çin’de geliştiriliyor ve üretim zamanı geldiğinde yine Çin’de üretilmesi bekleniyor. Bir ihtimal de Samsung’un bu otomobili Güney Kore’de üretebilecek olması. “Renault-Nissan Common Module Family” platformunun uzatılmış bir versiyonu üzerine üretilecek otomobil, Nissan X-Trail ile pek çok bileşenini paylaşıyor olacak.

renault-maxthon-arkarenault-maxthon-on

 

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu