FeaturedHaberler

2017 Infiniti Q60 Coupe Detroit’te




Geçen yıl Kasım’da değişmemiş olanı gördükten sonra bugün 2017 Infiniti Q60 Coupe Kuzey Amerika Uluslararası Auto Show’a ulaştı. 2015 Geneva Motor Show’da önceden görülen adaş konsept, Premium coupe çift açılı ön ızgara ve yarım ay şeklinde tasarlanmış C sütünü ile ilgi çekici bir tasarım dili yakalamış. Ön farlar insanların göz kapağına benzeyen formda LED teknolojisi ile donatılmış.

Infiniti önden gelen hava akımını tampon ve çamurluklarının formu sayesinde doğrudan motor bölmesine aktararak yüzey sürtünme kat sayısını 0.28 cd’ye indirmeyi başarmış. Bu başarının ardında aynı zamanda motor kaputunun formu ve sadece v6 versiyonunda sunulan aktif ön ızgaranın da payı bulunmakta. Bu ızgara normal kullanımlarda kapalı kalarak sürtünmeyi düşürürken sportif kullanımlarda ise açılarak motorun soğumasına katkıda bulunuyor.

Motor kaputunun altındaki V6 makinadan bahsetmek gerekirse tamamen yeni geliştirilmiş olan 3.0 L’lik motor iki ayrı güç seviyesi ile müşterilere sunulmakta. Bunlardan ilki 300 hp güç ve 400 Nm tork üreten versiyon, bu motor 100km’de ortalama 12.3 L’lik yakıt tüketimine sahip.

İkinci versiyon ise daha ateşli sürücülere hitap edecek olan 400 hp güç ve 475 Nm tork değerine sahip. Tahmin edebileceğiniz üzere bu versiyonun tüketimi bir miktar daha fazla, 100 km’de ortalama 12.8 L.

Şayet bu motor seçenekleri size uygun değil ise dört silindirli seçeneğini tercih edebilirsiniz. Infiniti sizler için 2.0 L turbo beslemeli 208 hp güç ve 350 Nm tork değerlerine sahip bir motoru da araca adapte etmiş durumda. Bu motorun 100 km’deki ortalama yakıt tüketimi 11.8 L olarak açıklanmakta.

Tüm bu motor seçenekleri 7 kademeli otomatik şanzıman yardımı ile gücünü arka tekerleklere aktarıyor fakat opsiyonel olarak dört tekerlekten çekiş sistemi de sunulmakta.

Infiniti sport coupe 20 inçlik opsiyonel jantlar ile tercih edilebilir iken 19 inç büyüklüğündeki jantlar standart olarak sunulmakta. Şayet V6 motor seçeneklerinden birini tercih ederseniz Infiniti sizlere “Direct Adaptive Steering”in ikinci jenerasyonunu sunuyor, bu donanım ile aracı kullanırken yolla daha doğrusal bir bağlantı kurup daha hisli ve ayarlanabilir direksiyon tepkileri alabiliyorsunuz. Altı ayrı modu bulunan sistem size yol koşulları ve ruh haliniz arasında en ideal dengeyi kurmanıza yardımcı oluyor. Modlar sırası ile; standart, eco, sport, sport+ ve tamamen kullanıcı tarafından şekillendirilebilecek olan “customize”.

Bir diğer önemli yenilik ise elektrik destekli “Dynamic Digital Suspension” sistemi. Bu donanım Q60 sport ile standart olarak sunulmakta ve Infiniti’ye göre sınıfındaki en iyi yol tutuş dinamiklerini araca kazandırmakta.

Aracın içine adım attığımızda ise araç bizlere sınıf standartlarındaki en düşük ses ve titreşim seviyesini sunuyor. Bunu sağlamak için sınıfında bir ilk olan süspansiyon yalıtımları ve daha sıkı bir şekilde yalıtılmış traversler sunuluyor. Tüm bu yapısal çalışmalar ile yetinmemiş olan Infiniti mühendisleri tüm Q60 modellerinde “Active Noise Cancellation” teknolojisini sunmakta. Bu teknoloji ile kabinde oluşabilecek negatif motor gürültülerini araç içinde bulunan 13 adet Bose hoparlörlerden verilen frekanslar yardımı ile yok ediyor.

Infiniti Q60 Coupe 2016’nın son çeyreğinde satışta olacak.

 

Gökhan Güldentekin

1986 Ankara doğumluyum 2004 yılında başladığım Bilkent Üniversitesi Mimarlık Fakültesini 2011 yılında tamamladım. Ardından Başkent Üniversitesinde yüksek lisans geldi. Şuanda uluslararası bir inşaat firmasında yönetici olarak çalışmaktayım. Eğitim sürecindeki rakamsal gecikmelerde açıkça ortaya koymaktadır ki otomobil tutkusu hayatımda her zaman ağır basmıştır.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Lexus LC 500 de bu da nefis tasarımlar. Sürüşlerini çok merak ediyorum. Aslında ABD’ye gidip hepsini komple bi elden geçirmek lazım 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu