Haberler

Almanyalı Focus RS




”Hot Hatch” denildiği zaman aklımıza ilk olarak gelen modellerden biri olan Ford Focus RS’in Almanya’daki üretimi Saarlouis kentinde bugünden itibaren başladı. 2015 yılında New York Auto Show’da tanıtılan Focus RS bugüne kadarki 3 jenerasyonu ile Avrupa yollarında dolaşıyor. Şimdi gelin bu muhteşem aracın şimdiye kadar üretilen modellerini kısaca hatırlayalım.

Ford Focus RS Mk 1

ford-focus-rs-mk1Gençliğimizin yarış oyunlarından, otomobil dergilerinden ve tabiki de WRC’den hatırladığımız bu küçük canavar 2002 senesinde yollara çıkmıştı. Sıralı 4 silindirli, 2 Litrelik Ford Zeta motorunu turboşarj ile buluşturan RS zamanının gözde araçlarındandı.

Ford Focus RS Mk 2

ford-focus-rs-mk2

305 Hp gücündeki 5 silindirli motorunda Volvo imzası bulunan RS Mk2 lansman rengi olan Hulk yeşili ile 2009 senesinde hepimizin kalp atışlarını hızlandırmıştı. Güçlü FWD araçlarda oluşan torque steer olayının önüne bir nebzede olsa geçebilen ”RevoKnuckle” adlı süspansiyon sistemi ile döneminin hem görünüş hem de teknoloji olarak bir adım ileride olan araçlarından birisiydi.

Ve sonunda Ford Focus MK 3…

2016 ford focus rs MK3

Görünüşü tek kelime ile muhteşem peki en belirgin farkı ne? Ve o sihirli kelime dökülüyor üreticinin dilinden ”AWD”. Evet yeni RS’in 4 tekerinde de emrinize amade muhteşem bir güç var. Bu güç tam 345 Hp ve kaynağı 2.3 litrelik, turboşarjlı bir motor ve bu sayede aracın 0-100 Km/h hızlanma süresi sadece 4.7 saniye. Aracın öne çıkan ve sevenlerini heyecanlandıran bir diğer özelliği ise ”Drift Mode”. Motordan gelen gücün %70ini istenildiği durumlarda arka tekerlere aktarabilen araç virajlı yollarda ne kadar eğlenceli olabileceğinin mesajını şimdiden veriyor.

Ömür Deniz Seçilen

İtalyan Otomobillerinin aşığı bir Alfisti. Amatör Fotografçı. Ege Üniversitesi İİBF. Hayallerimi süsleyen makina Alfa Romeo 159 3.2 Q4.,

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu