Haberler

McLaren mi o?




McLaren P1 diye fütüristik görünüşlü çılgın bir makine yok muydu? Hayır benim bildiğim kadarıyla vardı da ondan soruyorum. Çünkü bu durum, IED’li birkaç öğrenciyi Syrma adı altında bir tane daha yapmaktan alı koyamamış.

Evet bir kez daha IED’li öğrencilerin eseriyle karşı karşıyayız, sözde 2015 Cenevre Otomotiv Fuarında tanıtılmıştı ama birkaç gün önce çıkan Youtube videosundan önce dikkatimizi çekmemişti.

Gelecekten gelen bir supercar olmak dışında Syrma yolcu güvenliği üzerine de odaklanmış durumda. Ancak şimdilik sahip olduğu ön tamponla yaya güvenlik testlerinden geçebileceğini hiç sanmıyorum.

Teoride araç henüz sürülebilir değil ama konsept araç toplamda 900 beygirlik bir güce sahip ve P1’ın aksine çift turbo 3.8 Litre V8 motor yerine elektrik motor ile desteklenen 4 litrelik bir benzinli motor kullanıyor.

Arkadan zamanının ilerisinde gözüken ve yüksek konumlandırılmış olan egzoz Mclaren’in Formula 1 araçlarına göz kırparken, motorun üzerinde bulunan kanat ise Le Mans’dan çıkmış LMP1 prototiplerine benziyor. Eski McLaren F1’de olduğu gibi araçta 3 kişilik yer mevcut.

İlginç olan ise sözde İtalyan dizayn aslında uluslararası bir yapıya sahip çünkü projede çalışanlar Çin, Hindistan, Polonya, Tayvan, İsrail, Meksika ve İran’dan.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu