Haberler

Toyota Gazoo Racing Nurburgring için C-HR alacak




Toyota C-HR, Nurburgring 24 Saat için yarış aracına evrilecek.

Toyota Gazoo Racing, yorucu 24 Saat yarışı için 3 adet C-HR alacağını açıkladı. Yarış versiyon C-HR araçlardan bir tanesi 26-29 Mayıs arasında koşulacak olan Almanya Grand Prix’sinde yarışacak. Pist ise Nordschleife’nin 24 km’lik kısmı.

Yarışa hazır versiyon ile ilgili henüz Toyota firmasından resmi bir görsel çıkmadı fakat Toyota’nın söylediği aracın Mart’taki Cenevre Otomobil Fuarı’na hazır olacağı. Bilgisayar çizimlerine bakıldığı zaman aracın aslında hoş olduğu görülebiliyor. Yere basma gücünü artırmak için arka tarafa devasa bir kanat yerleştirilmiş. Ayrıca alçaltılmış süspansiyonlar ve büyük jantlara yer verilmiş.

Aslında bu bilgisayar çizimi bize yol versiyonunun nasıl olacağını biraz açıklıyor. Daha az heyecan verici olacak! Prius’ta kullanılan Hybrid sistemle donatılacak ve Toyota’nın yeni geliştirdiği TNGA platformu üzerine inşa edilecek. Önden çekiş olması bekleniyor fakat Toyota, 4 çekiş sistemi entegre olan versiyonu da satabileceğini söyledi. Kuzey Amerika’da Scion olarak kendine yer bulacak.

 

Furkan ALPERGİN

1988 doğumluyum. Uluslararası Ticaret mezunuyum. Kendimi bildim bileli otomobille yatıp kalkan, otomobillerden kopamayan biriyim. Otomobilin, bir ihtiyaçtan ziyade daha çok bir tutku ve bir yaşam tarzı olduğuna inanırım.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu