Haberler

Seat’ın Tiguan’ı geliyor




Volkswagen grubu bünyesinde yer alan ve özellikle sportif modelleriyle öne çıkan Seat’ın uzun süredir yeni SUV modelini çıkarması bekleniyordu.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yıl Seat tarafından yeni SUV modeline hazırlık olarak ifade edilen 20V20 konsepti tanıtılmış ve büyük ilgi görmüştü. Bu gelişmeler üzerine Seat’ın yeni SUV modeli için hızlı bir şekilde çalışmalara devam ettiği belirtiliyordu.

Seat’ın Tecta adını vereceği ifade edilen yeni SUV modelinin 2016 Cenevre Fuarı’nda gün yüzüne çıkacağı iddia edilenler arasında yer alıyor. Seat Tecta modelinin, 20V20 konsept modeliyle büyük bir benzerlik taşıyacağı ve ön-arka far gruplarında V tasarım öğelerinin kullanılacağı tahmin ediliyor.

Aracın giriş seviyesinde 1.2 litre hacminde turbo benzinli bir motorun yer alacağı belirtiliyor. 110 hp güç değerine sahip olması beklenilen motorun yanı sıra daha güçlü benzinli ve dizel motor seçeneklerinin de satışa sunulacağı tahmin ediliyor.

Seat Tecta fiyatının ise 20 bin Euro’dan başlayacağı ifade edilirken Türkiye’de ne kadara satışa sunulacağı ise şuan bilinmiyor.

Haber Kaynak:habersefi.com
seat_tecta

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. gerçekten tiguan’dan daha şık görünüyor
    bu gidişle vw, seat ve skoda türkiyedeki oto pazarında etkinliğini daha da artıracak gibi…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu