Haberler

Aston Martin Lagonda Paris trafiğinde göze çarptı!




Aston Martin geçen yıldan tanıdığımız lüks sedan Rapide’in altyapısına bürünmüş üretim modelinin ismini ”Lagonda” olarak belirledi. Model  bir milyon dolara (696,000 pound) yakın fahiş bir  başlangıç fiyatıyla Gaydon’dan tanıdığımız şimdiki modelle epey farklı görünüyor. Lagonda sadece alışılagelmiş olmayan tasarımıyla fark yaratmıyor, ayrıca 212,5 inç (5 metre)’den fazla uzunluğuyla da rakiplerinden farklı.

Lagonda’nın kaputunun altında Rapide-S ten tanıdığımız VH mimarisine sahip atmosferik 5.9 litre 559 beygir V12 ünite bulunuyor. Bu ünite Lagondayı 322 km/h hıza çıkartıyor, tabii ki Lagonda içindeki hiç kimse bunu sorun etmeyecektir.

Hatırladığımız üzere koyu kahverengi  örneği geçen yılın Eylül ayında Londra sokaklarında fark edilmişti. Başlangıçta orta doğuda satılması düşünülen Aston Martinin Lagonda modeli, her iki arabanın da Avrupa da görülmesiyle eski kıtada satılmasının akıllıca bir hareket olduğu anlaşıldı.

ANIL BULUT

Trakya Üniversitesinde Mak Müh okumaktayım.1997'de arka koltukta dikilerek babamı gözlemlemek, ne olduğunu anlamakla başladı bu tutku.Şimdilerde ise kendi aracım olan Opel Corsa ile şoför koltuğunda devam ediyor:)

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. eski lagonda en çirkin otomobiller listesindeydi bu biraz toplamış görünüyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu