Haberler

Rio da mı ‘GT’leniyor?




Kia’nın B sınıfı modeli Rio’nun 4. nesli, kısa bir süre önce kamuflajlı bir şekilde casus fotoğrafçılar tarafından görüntülenmişti. Yeni gelen haberlerse modelin sportif bir ‘GT’ versiyonunun çıkacağı yönünde. Sportif versiyon GT’nin bir Fiesta ST rakibi olacağı ve kaputunun altında 1.6 L’lik turboşarjlı bir motorun yer alacağı tahmin ediliyor. 1.6L’lik motorun, -Kia’nın gamında halihazırda kullanılıyor- Rio GT’de (isim henüz kesin değil) yaklaşık 180 beygir üreteceği ise bir diğer tahmin.

Rio GT, yeni nesil Rio üzerine geliştirmeler yapılarak üretilecek -yeni nesil Rio, yeni bir platform kullanacak ve önceki neslinden oldukça hafif olacak- ve içerden gelen bilgilere göre tıpkı ana akım Rio gibi daha kaliteli malzemelere ve son nesil bilgi-eğlence sistemine sahip olacak.

Bu ateşli Rio ailede yalnız değil zira Koreli üretici, geçtiğimiz senenin sonlarına doğru Optima GT’nin model gamına katılacağını duyurmuştu. Dahası, 2017 yılında piyasaya çıkması planlanan ve GT ailesinin amiral gemisi olacak modelin konsept versiyonu GT Concept adıyla gün yüzüne çıkmıştı.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu