Haberler

Opel, Mokka X ile tasarımı güncelledi




Opel gelecek ay düzenlenecek 2016 Cenevre Otomobil Fuarı’nda prömiyerini yapacak Mokka X’i kutlamak adına ön tanıtımı internette yaptı.

Testleri uzun süredir devam eden makyajlı Mokka, casus fotoğraflarıyla anasayfamıza da birkaç kez konuk olmuştu. Temel olarak ismine “X” takısı eklenerek makyajlanan kompakt crossover, daha keskin ve cesur hatlara kavuşmuş. Yeni Astra’ya benzeyen bir ön yüze kavuşan model, geniş ızgarasının etrafındaki yeni farlarıyla göz kırpıyor.

Bahsi geçen farların detayına inecek olursak, opsiyonel olarak sunulacak bu adaptif LED’li aydınlatma grubuna kanat şeklindeki gündüz LED’leri eşlik ediyor. Arkada yer alan LED stopları da hesaba kattığımızda bu yenilik yerden yüksek modeli premium segmente göz kırpacak hale getiriyor. Görsellerde gördüğünüz yeni turuncu (Amber Orange) ve kırmızı (Absolute Red) gibi yeni renk seçenekleri ile de bu algıyı kuvvetlendirmek amaçlanmış.

İç mekana geçtiğimizde yine Yeni Astra’ya göz kırpan bir konsol tasarımı bizleri karşılıyor. Selefinde sık sık eleştiri konusu haline gelen düğme kalabalığı, fiziksel butonların fonksiyonlarının bir çoğunun dokunmatik bilgi/eğlence sistemine taşınmasıyla çok daha sade bir hale gelmiş. Bahsettiğimiz bilgi/eğlence sistemi, 7 yada 8 inç büyüklüğünde iki farklı dokunmatik ekran seçeneği ile sunuluyor.

2016-opel-mokka-x-makyaj-makyajlı-yeni-tanıtım-cenevre-otomobil-fuarı-satış-fiyat-donanım-yenilik-motor-seçenekleri-liste-listesi (8)

Yeni Opel Mokka X’in kaputunun altında Yeni Astra’dan tanıdığımız yeni bir 1.4 litrelik tuboşarjlı benzinli ünite bizleri karşılayacak. 152 HP (112 kW) maksimum güce ulaşabilen bu motor, 6 ileri otomatik şanzıman ile birlikte görev alacak. Start/stop teknolojisiyle yakıt tasarrufunu üst seviyelere çıkarmayı amaçlayan ünite, adaptif dört tekerlekten çekiş sistemiyle birlikte tercih edildiğinde gücünü iki aksa birden iletebilecek. Bu benzinli motora 110 HP ve 136 HP güç çıkışlarına sahip 1.6 litrelik dizel ünite eşlik edecek.

Yenilikler listesinde son olarak sürüş ve güvenlik asistanlarına değinelim. Opel Eye sisteminin en son versiyonuna sahip araç, daha yüksek görüntü çözünürlüğü ve daha iyi görüntü işleme gücüne sahip olacak. Trafik işareti asistanı sistemi de güncellenenler arasında. Mokka X’in anılması gereken diğer maharetleri arasında takip mesafesi kontrolcüsü, ön çarpışma uyarı sistemi ve şeritten ayrılma uyarısı yer alıyor.

2016 Opel Mokka X, Mart ayının ilk günlerinde kapılarını açmaya hazırlanan Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilenecek ve Sonbahar’da satışa çıkacak.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. O direksiyon nedir öyle çocuk koltuğu gibi yani direksiyonu neden yeni astradakini kullanmıyor elinde kalanları kakalıyor heralde

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu