Haberler

FCA emisyon değerlerini düşürüyor




Fiat Chrysler Otomobilleri, araçlarının motorlarında herhangi bir hileli cihaz kullanılmadığını, ayrıca bütün yürüyen ve motor aksamlarının yürürlükteki emisyon kurallarına uyduğunu açıkladı.

Kamuoyu gün geçtikçe gerçek emisyon değerlerini arar oldu ve İtalyan-Amerikan şirketi bundan sonra uygulanacak emisyon testlerini adım adım yayınlayacak, bunu da Avrupa Birliği’nin istenen mevzuat dönemi öncesinde yapacak.

Ayrıca, FCA gerçek koşullardaki emisyon değelerini azaltacak ayarlamaları yapacaklarının kararını verdi. Şirket bunu tamamen gönüllü olarak yapacak, VW emisyon skandalındaki gibi herhangi bir zorlama olmaksızın şirket müşterilerine ücretsiz olarak sunacak.

Nisan 2016’dan itibaren sunulan bütün FCA araçlarında zaten bu yazılım yüklü olmuş olarak satılacak. Bu güncellemeler tamamen gönüllü olarak yapılmakta ve motorlarda herhangi bir sorun çıkmadığı sürece geri çağırma kampanyasına dönüşmeyecektir.

FCA bir şekilde araçların gerçek emisyonunu azaltmak için müşterilerine basit bir çözüm sunacak. Şirket ayrıca dizel araçlarının emisyon performansını sürekli artıracağını vâât etti.

Şirket önümüzdeki yılın 2. çeyreğinde dizel motorlarına “Aktif Seçici Katalik İndirgeme” uygulamasını genişletmek istiyor.

Fiat Chrysler Otomobilleri gerçek emisyon ve yakıt değerlerini yayınlamak isteyen ilk gönüllü şirket değil. General Motors’un sahibi olduğu Alman markası Opel, aynısını kendi araçlarına yapacağı hakkında söz verdi. Emisyon ve yakıt tüketimleri hakkındaki bu saydamlık memnuniyetsiz müşterileri memnun edecektir.

Bazılarınızın hatırlayacağı üzere, bu testler laboratuvar ortamında yapılıyor ve bu koşullarda yapılan testlerin gerçek dünya normlarını da yakalanması imkansız; bunun sebebine gelirsek NEDC tarafından bırakılan açık kapı.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu