FeaturedHaberler

Mazda’dan yeni RX’e turbo şarj




Mazda yetkilileri, yeni RX modeli üstünde titizlikle çalışıyor. RX Serisi’ne can veren rotary motor, bu sefer turbo şarjlı olarak karşımıza çıkabilir.

Mazda’nın geçen sene Tokyo Auto Show’da sergilediği RX-Vision Concept, yeni RX modelinin tasarımı açısından bir fragman niteliğinde. Bu fuarda Mazda yetkilileri, yeni SKYACTIV-R rotary motorunun da müjdesini vermiş, fakat yeni motorun detaylarını paylaşmaktan kaçınmıştı.

Yeni rotary motor hakkında ilk resmi açıklama, Mazda’nın araçların sürüş ve aktarma organlarından sorumlu yetkilisi Tetsushi Marutani’den geldi. Marutani, rotary motorların düşük devirlerde daha çok torka ihtiyacı olduğunu, düşük devirde bu torku sağlamanın en iyi yolunun da turbo şarj sistemi olduğunu belirtti.

Tetsushi Marutani, başka detay paylaşmazken yeni SKYACTIV-R motor, 800 cc’lik iki bloktan oluşacak ve bu motorun toplam hacmi 1600 cc olacak. 400 beygir üstü bir güce sahip olması beklenen yeni rotary motor, şimdiden yeni RX’i dört gözle beklememize sebep olacak gibi duruyor.

Yeni RX modelinin tanıtım tarihi hakkında iki ihtimal var: Ya önümüzdeki sene ilk Rotary Motor’un üretiminin 50’inci yıldönümü, ya da 2020’de Mazda’nın 100’üncü doğum günü. Ayrıca Mazda, yeni teknolojiler, yeni motorlar, yeni otomatik şanzıman ve yeni dört tekerlekten çekiş sistemi hazırlayarak 100’üncü yaşına bomba gibi girmek düşüncesinde.

Oguzhan_Toretto

93 doğumlu, İzmirli ve DEU İngilizce İşletme'yi bitirmek için çabalıyor. Boş zamanlarında Hyundai kullanır ve kendini bildi bileli direksiyonu tutmaktan zevk alır. Otopark ile karşılaşması ise, E 180 testine dayanır.

İlgili Makaleler

4 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu