Haberler

Jazz Racing, Auto Expo’da boy gösteriyor




Süperminisini daha heyecan verici kılmak adına Honda, Jazz’ı daha sportif bir tampon takımı ve daha sert bir süspansiyon sistemiyle donatarak modele yarışçı kostümünü giydirmeyi başarmış. Ayrıca, modelin beş kollu alaşım jantları, üzerindeki Bridgestone Potenza yarış lastikleriyle birlikte bu yarışçı kostümünün dikkat çeken parçaları olarak öne çıkıyor. Jazz Racing’i üretim modelinden ayıran diğer noktalar ise karbon-fiber vurguları, ön splitter, arka kanat ve difüzör olarak sıralanabilir.

Honda, arka koltukları çıkarıp içeride takla barlarına yer vererek iç kısma da el atmış. Bunun dışında yine iç kısımda ağırlığı azaltmak amacıyla çok sayıda parçadan vazgeçilmiş. Neon yeşili emniyet kemerleriyle beraber önde bir çift Recaro spor koltuk, Alcantara kaplamalı Momo spor direksiyon, daha kısa vites kolu ve normalde bilgi-eğlence sistemleri olan yere takılmış kırmızı şalter kapama tuşu kombinasyonu modele gerçek bir yarışçı görüntüsü veriyor.

Konsept modelin güç değerleriyle ilgili ise Honda’dan yapılan bir bilgilendirme yok. Aslında modelin sadece Yeni Delhi’deki fuarda dikkat çekmek için çıkarıldığı düşünüldüğünde bu hiç de şaşırtıcı görünmüyor.

 

İzzet Can Bekar

Küçükken babamın Tipo'suna binip onu kullandığımı hayal ederdim, zihnimde uzun yolculuklara çıkar babam gibi vites değiştirirdim. O yıllarda gelişen bu tutku, hayatıma şekil veriyor. Bu arada İTÜ'de Makina Mühendisliği okuyorum ve gerçek bir motor sporları tutkunuyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu