Haberler

2018 Mercedes E-Serisi Coupe




OmniAuto adlı otomobil sitesi, Mercedes E-Serisi Coupe tasarımının nasıl olabileceğine iyice kafa yorduktan sonra son rötuşlarını yaptı ve bir tasarım ortaya koydu.

Modele baktığımız zaman, tartışmasız çekici görünüme sahip olan C-Serisi Coupe tasarımından izler görmekteyiz. Geniş hava girişlerine sahip, şık ve tek çubuklu bir ızgara; geriye doğru çekilmiş, çekici farlar dikkat çekiyor. Ayrıca otomobile daha sportif bir hava katmış olan ön cam, dinamik tavan çizgisi ve kaslı karoseri yine hem göze hem de gönle hitap edecek tarzda.

Daha evvel yayınlanan casus fotolarda E-Serisi Sedan’ın kopyası şeklinde görünen E-Serisi Coupe’nin farklılıkları özellikle yukarıda vurguladığımız geniş hava kanallarıyla daha çok ayrılmış durumda.

E-Serisi Coupe’nin motorları muhtemelen sedan versiyonundan tanıdığımız dört silindirli 2.0 litrelik 241 hp gücündeki turboşarjlı ünite ve BiTurbo motora sahip 3.0 litrelik 396 hp güç, 520 nm tork üreten V6 motorlu ünite olacak. Ayrıca E63 modelinde bulunan 571 ve 612 hp güce sahip yüksek performanslı motorlar da Coupe karoserinde yer alabilir.

Bakalım Mercedes-Benz otomobil hakkında hiçbir tüyo vermezken her şey 2017 Cenevre Otomobil Fuarı’nda belli olacak.

 

 

Necati Erdoğan

Otomobiller vazgeçilmezim. Her zaman söylerim, otomobillerin olduğu bir odaya kapatsalar yeme ve içme harici başka şeye ihtiyaç duymam. Otopark.com ile tanıştığım günden beri müptelasıyım. Türkçe öğretmeniyim. Bu camiaya katkıda bulunmaktan onur duyuyorum.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. “tartışmasız çekici görünüme sahip olan C-Serisi Coupe tasarımı”

    Bütün Mercedes fanboyu arkadaşlarımın C coupeye sövdüğünü hesaba katarsak şu cümle çok öznel olmuş.

    1. Fanboy arkadaşlarının sövmesi de öznel bir durum. Tasarım öznel bir konu. Asıl sorun böyle bir konuda “tartışmasız” kelimesini kullanmak. Tartışma buradan çıkıyor zaten. Zevklerin ve renklerin tartışılması.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu