Haberler

Apple’ın gizli laboratuvarından motor sesleri yükseliyor




Apple, geliştirdiği işlerle ilgili dışarıya pek bilgi vermeyi seven bir şirket değildir bilindiği üzere. Hatta aksine dünyadaki en gizli kapaklı çalışmayı seven şirketlerden biridir. Bu yüzden Apple ile ilgili sızdırılan bilgiler, meraklı ve araştırmacı insanların kulaklarına gelen bilgilerin yorum ve abartı katılarak dedikodu haline gelmiş halleri olur genelde. Ancak bu haberimize konu olan dedikodu bir teknoloji şirketi için bir hayli olağan dışı.

AppleInsider’dan duyduğumuza göre, Sunnyvale şehrindeki bir vatandaş gece saat 11 sularına kadar yüksek sesli motor sesleri duyduğunu bildirmiş. Bu sesler o kadar yüksekmiş ki, vatandaşın ifadesinde “Camlar kapalı olmasına rağmen çok net bir biçimde duyuluyordu.” şeklinde bir cümle bulunuyormuş. Bu sesin geldiği nokta ise, Apple’a ait olduğu ve şirket mühendislerinin “Project Titan” adlı bir proje üzerinde çalıştığı düşünülen bir tesis. Bu projenin de tam olarak ne olduğu bilinmiyor ancak dedikodular bunun araçlarla alakalı bir proje olduğu ve Apple Carplay gibi bilgilendirme-eğlendirme tarzında bir proje olmadığı yönünde.

Tabi ki bu sesler bir matkaptan ya da biraz yüksek sesle çalışan bir garaj kapısı motorundan geliyor olabilir. Ama aynı zamanda bu sesler gerçekten test edilen araçlardan da geliyor olabilir. İkinci seçenek bizi daha çok heyecanlandırsa da, bahsedilen “Project Titan” hakkında elle tutulur bir bilgi sahibi olmadığımız için, verilen bilgiler tahminden öteye gidemiyor ne yazık ki.

Sonuç olarak size sunduğumuz bilgi şu; dün gece Apple’a ait olduğu düşünülen ve yüksek duvarlar arkasındaki iyi korunan bir tesisten yükselen motor sesleri… Bizim heyecan veren tahminlerimiz olsa da pek bir fikrimiz yok. Varsa sizin teorileriniz ya da düşünceleriniz, yorum alanına buyurun lütfen, atış serbest.

Ertaç Güney

Gündüzleri beyaz yakalı bir bilgisayar mühendisi, geceleri Otopark.com editörü. 25 yıllık bir "petrolhead".

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu