Haberler

Audi Q2 yüzünü gizlemeye devam ediyor




Audi, ilgiyle beklenen yepyeni crossover modeli Q2’den ipuçları veren iki yeni görsel paylaştı.

Cenevre Otomobil Fuarı’nda yapılacak resmi tanıtımına sadece haftalar kalan model için yayınladığı bu ipucu fotoğraflarıyla ilgi çekmeye çalışan Audi, bu sefer başarılı olacağa benziyor. Bu sefer diyorum çünkü geçtiğimiz hafta paylaşılan ipucu görseli oldukça mantıksızdı. En azından bu sefer koruma örtüsünün altında da olsa arabanın şekli ile ilgili bir fikir sahibi olmak mümkün.

Ingolstadt’lı bebek crossover’ın geliştirme süreci tam 4 yıldır devam ediyor, bu testler sırasında araç birkaç kez casus fotoğrafçılara yakalanıp anasayfamıza da konuk olmuştu. Çok yüksek ihtimalle “Q2” ismiyle tanıtılması beklenen bu modelin ismi hakkındaki tartışmalar da Audi ve FCA (Fiat Chrysler Automobiles) arasındaki gerginlik nedeniyle uzun süre devam etmişti.

Bahsettiğimiz en küçük crossover modelinin ön üretimine geçtiğimiz yıl Ekim ayında başlayan Audi, bu prototip otomobillerle devam ettiği testlerde final aşamasına gelmiş durumda. Yani Q2’nin piyasaya sürülmesi için neredeyse her şey hazır. Sonbahar aylarında başlaması planlanan satışın ilk etabında 5000 adet Q2, showroomlarda yer alacak.

VAG grubundan beklediğimiz şekilde MQB platformu üzerindeki Audi A3 ile aynı konfigürasyonu kullanacak Q2, tamamı turboşarjlı 3 ve 4 silindirli motorlar ile hareketlenecek. Plug-in hibrit versiyonunun da ilerleyen zamanlarda gelmesi planlanıyor. Bir dedikodu ise dizel motorlu SQ2 hatta 300 HP güce sahip RS Q2’ye işaret ediyor.

Standart olarak gücünü yalnızca ön aksa iletecek Q2, ek bir ücret karşılığında 4 silindirli motorlar için dört tekerlekten çekiş imkanı sunan quattro sistemiyle de donatılabilecek.

Audi Q2’nin kanlı canlı görülebileceği ilk etkinlik 1 Mart’taki Cenevre Otomobil Fuarı da olsa, ilerleyen günlerde internet üzerinden gerçekleştirilecek sürpriz bir tanıtım bizleri karşılayabilir.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu