Haberler

GT3 RS’e karbon fiber dokunuşlar




Techart, karbon dokunuşlar eklediği sürpriz bir Porsche 911 GT3 RS ile karşımıza çıkıyor. Bu yıl ki Geneva Motor Show hızlıca yaklaşırken unutmamalıyız ki, İsviçre topraklarında göreceğimiz onlarca yeni modellerden bir yana; etkinlik, bizi şaşırtacak büyük sürprizler ile karşılamayı bekliyor.

Az önce bahsettiğimiz nicelikler, Alman tuning markası Techart’ın planladığı Porsche 911 GT3 RS’i gayet karşılıyor. Uyarlama eforlarından bahsetmeden önce, şirketin Rennsport-Posche’ler üzerinde çalışmasının bizim için pek alışılmış bir şey olmadığını belirtelim. Hatta GT3 Techart’ın, RS dünyasına ilk girişi. Yıllık 2,000 adet çok özel ‘Neunelfer’ yapıldığı göz önünde bulunursa büyük bir fırsat olduğu düşünülüyor.

Techart’ın geçmişten günümüze yaptıklarında gördüğümüz şey ise, kalbini arkasında taşıyan sıradan görünüşlü coupe’lere karbon fiber kit geliştirmekle ilişkin. Ve bizi şirketin yeni ürününe getiriyor, yani GT3 RS için olan “Leightweight” paketi.

Techart, alışılmış renkleri olan volkan turuncusu veya morötesi mavi gibi renklerini kullanmak istememiş. Tuning şirketi, bu renkler yerine Porsche ile özdeşmiş bir renk olan beyazı kullanmış. Açıkçası bu renk tonu Techart’ın makineye yerleştirdiği karbon fiber parçalarını en belirgin şekilde gösteriyor. Daha prototip olan modelin ön tamponunda, yan aynalar ve hava girişlerinde kullandığı karbon fiber yaklaşımı Porsche’yi çok iyi tamamlıyor.

Techart’ın GT3 RS’in kalbine de dokunuşlar yapması bekleniyor. Sanırım bunun için Mart’a kadar beklememiz gerekecek.

Haktan Karatepe

Otomobiller, hayatımda ilgiyle uğraşırken büyük zevk aldığım şeylerin en başında geliyor. Sürekli bir şeyler öğrenmeye çalışıp, kendimi geliştirmek adına uğraşıyorum. Bu öğrenme sürecinde Otopark.com ile beraber yürüyorum. E.C.A Elginkan Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisiyim.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu