Haberler

Bir garip kaza!




Hani kültürümüzde bir laf vardır ya; “öldürmeyen Allah öldürmüyor” deriz. İşte bu lafı size defalarca söyletecek, hatta sonucuyla sizi şoka bile uğratabilecek nitelikte bir kazaya sahne oldu Houston.

NHRA’nın Houston’da düzenlediği drag yarışında bir üst tura çıkmak için yarışan Sidnei Frigo, kullandığı Corvette’in hakimiyetini birden kaybetti. O azgın otomobili dizginlemekte bir an bayağı zorlandı. Sonrasında bunu başardı gibi, hepimiz aracı hakimiyet altına aldığını düşündük.

Ancak bu başarısı çok kısa sürdü.

Bitiş çizgisinden sonra Sidnei Frigo, orta çizgiyi geçti ve tekrar tersi yönünde duvara doğru savrulmaya başladı. Duvara çarptıktan sonra havada taklalar atan Frigo, enkaza dönüşmüş otomobilin içinde pistin yanındaki çimlere düştü. Acil durum ekipleri hemen Frigo’ya müdahale edip harabeye dönüşen otomobilin içinden çıkmasını sağladı. Frigo, hava yoluyla hastaneye götürülüp kırılan kolu için ameliyata alındı. Evet, kaza yaptığı otomobili tam anlamıyla savaş enkazına döndü ancak Sidnei Frigo, o otomobilin içinden sadece kolu kırılarak kurtulabildi. Bu araçların bu denli güvenli olması inanılır gibi değil açıkçası.

Buyrun, kazayı aşağıdan hep birlikte izleyelim:

Tekrar “öldürmeyen Allah öldürmüyor” desek pek de absürt kaçmaz değil mi?

Hasan Türkiş

Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisiyim. Kendimi bildiğimde bir 504 ile başlayan otomobil tutkum çocukluğumun erken yaşlarında bir E30 ile aşka dönüştü. Şimdi ise bir E36 ile birlikteyim; bu ailenin kapısını bana açmasından ötürü şanslı hissediyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu