Haberler

SsangYong’un yeni SUV’u için geri sayım başladı




SsangYong, önümüzdeki ay kapıları açılacak olan Cenevre Fuarı’nda Tivoli’nin bir nebze hacimlendirilmiş versiyonu olan SIV-2 konseptini tanıtacak.

Üreticinin önceki konseptlerine aşina olanlara pek de yabancı gelmeyecek olan SIV-2 aslında 3 yıl önce yine Cenevre’de tanıtılan SIV-1 konseptinin geliştirilmiş hali. Boyutları kabaca Nissan Qashqai ölçülerinde olacak olan bu yeni SUV’da 5 koltuklu bir iç mekana yer verilecek. “Güçlü, özel, kaliteli” ilkesini yansıtan konseptin tasarım dili de SIV-2’de kilit bir rol oynayacak.

Teknik detaylara inildiğinde ise bir konsepte yaraşır şekilde 1.5 litre turbolu ve benzinli bir motora eşlik eden elektrikli motora, aynı zamanda lityum iyon batarya takımına sahip hibrit bir üniteye rastlanıyor. Üreticiye göre bu kombinasyon ile modelin daha sessiz ve verimli bir sürüşe kavuşacağı, karbondioksit salınımının azaltılacağı idda ediliyor. Aynı zamanda elektrikli ünite sayesinde gövde ağırlığının ve ağırlık merkezinin de düşürülmesi hedefleniyor.

Daha fazla bilgi vermekte çok da cömert davranmayan SsangYong, SIV-2’de kullanılan şasiye ve süspansiyon sistemlerine çeşitli varyasyonlar uygulanmasıyla, platformun tamamen hibrit bir araca uygun hale getirilebileceğinin de altını çizdi.

SIV-2’nin 2018 yılında satışa çıkması bekleniyor.

Emre Girit

2000'li yılların başlarında, henüz çocukken E46 M3 ile başlayan otomobillere olan merakım, zamanla bir tutkuya dönüştü. Halen karakter sahibi otomobilleri yaşamayı ve yaşatmayı, otomobil kullanırken limitleri zorlamayı büyük bir keyifle devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu