Haberler

Yeni Ford Focus 2018 için hazırlanıyor




2018 yılında piyasaya çıkacak olan Focus kış testleri sırasında yakalandı. İlk bakışta normal bir Focus gibi gözüküyor olsa da detaylı bir inceleme sonucunda çeşitli farkların olduğu görülebilir. Aks aralığı ve gövde genişliğinin artması bunlardan sadece birkaç tanesi.

Yeni modelin uzunluğu ve genişliğiyle ilgili ipuçları veren otomobilin gövdesinde birçok değişiklik yapılmış. Kaputun üzerinde kesilme çizgisi yer alırken, ön ve arka tampon aracın genişliğine göre elden geçirilmiş. Artan uzunluk içinse kapılarda ve tavanda değişiklikler yapılmış. Aks mesafesindeki artış için arka lastiklerin çamurluk merkezinde olmaması, merkezin arkasında kalmaları gösterilebilir.

Henüz otomobilin motor gamıyla ilgili bir bilgi açıklanmadı fakat ekonomik bir versiyon olarak 1.0 litrelik Ecoboost motorun, Focus ST için 2.0 litrelik Ecoboost motorun ve RS için 2.3 litrelik Ecoboost motorun kullanılması ön görülmekte. Ford, eğlenceli kompaktı için Hatchback ve sedan versiyonlarının üretimine devam edecek. Station wagon modelinin de daha çok pazara sunulması hedefleniyor.

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu