Haberler

Renault Megane Estate’den ilk resmi detaylar




Renault, gelecek hafta 2016 Cenevre Otomobil Fuarı’nda dünya prömiyerini yapacak yepyeni Megane Estate’in ilk bilgilerini basınla paylaştı.

Önce casus fotoğraflarla, daha sonra ipucu görselleriyle karşımıza çıkan sırt çantalı Megane, kısa bir süre önce Avrupa’da hatchback gövde tipiyle satılmaya başlanmıştı. Ailenin yeni ve pratik üyesi ise donanım listesinin en üstünde yer alan GT versiyonuyla İsviçre’de boy gösterecek.

Fransız üretici, gönderdiği basın bülteninde yalnızca yüzeysel bilgilerden bahsetse de önemli bir detayın özellikle altını çizdi. Yeni Megane Estate, son dönemde tanıtılan diğer Renault modellerinde de olduğu gibi 4CONTROL dört tekerlekten yönlendirme sistemine sahip olacak. Hatta C segmenti station wagon karoserli modeller arasında bu özelliği sunan ilk araç olarak da isminden söz ettirecek. Renault’un söylediğine göre bu sistem, sunduğu “kıvrak yollarda kesin ve dinamik yönlendirme” sayesinde “gerçek sürüş zevki” yaşatmayı vaadediyor.

Yayınlanan iki fotoğrafa bakarak yorum yapacak olursak önde beklediğimizin aksine hatchback kardeşiyle tıpatıp aynı olmayan Estate, daha geniş hava girişlerine sahip bir ön tampon taşıyor. Arkada ise plakalığın olduğu bölüm tampondan bagaj kapağına taşınmış. Bununla birlikte değişen tampon tasarımının dışında sadece görünüş için orada bulunan gri renkli agresif difüzör ve krom egzoz çıkışları yerinde duruyor.

Renault modelin teknik detaylarını paylaşmasa da motor seçeneklerinin Megane hatchback ile tıpatıp aynı olacağına garanti verebiliriz. Bu da 3’ü benzinli, 3’ü dizel olmak üzere toplamda 6 seçenek demek. Bunlardan benzinli olanlar TCe 100, 130 ve 205 (GT versiyonunda), dizel olanlar ise dCi 90, 110 ve 130.

1 Mart’ta Cenevre Otomobil Fuarı’nın 4. salonunda sahnede olacak 2016 Renault Megane Estate’in tüm detaylarını sizlere aktarıyor olacağız.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu