FeaturedHaberler

Renault Scenic resmi olarak duyuruldu!




Henüz birkaç saat önce girdiğim haberde (Buyrun! Renault Scenic yanlışlıkla sobelendi!) yer alan Renault Scenic, patlayacaksam tam patlayayım dercesine tüm detaylarını ortaya koydu ve böylelikle 1 Mart’da başlayacak olan Cenevre Fuarı’nı bekleyemedi.

Tasarım dili olarak gittikçe evrenselleşen marka, resmi tanıtım olmasına rağmen aracın arka tarafındaki detayları gizli tutmuş. Bu konuda bir sürpriz olacak mı bilmiyoruz ancak dışarıdan poposu incelmiş bir MPV gibi görünüyor.

Arka tarafla ilgili bir diğer olasılık ise Kadjar da (bkz. Kadjar Testi) yer verilen C şekilli LED stopların modelin bünyesinde bulunması. Böylelikle model 4. neslinde daha modern bir tasarımı yakalayabilecek.

Tahminlerimizi boşa çıkarmayarak yeni Megane ile aynı platformu (CMF-C) kullanan model, 1.2 litrelik turbo benzinli, 1.5 ve 1.6 litrelik turbo-dizel olmak üzere geniş bir motor yelpazesini de kullanıcılarına doğrultmuş.

Fakat yeni Megana GT ve Talisman’da olduğu gibi bu modelde de 4 tekerlekten çekiş sistemi var mı, bilinmiyor.

Fotoğrafların yetersiz kaldığı iç mekan konusunda ise modelin, tıpkı platformda olduğu gibi Megane ile benzerlik göstermesi bekleniyor. Az önceki sızıntı haberinde bahsi geçen 8.7 inçlik yeni R Link2 bilgi & eğlence sistemini kullanacağı kesinleşen bu MPV’nin, geniş yaşam alanı ve saklama gözleri gibi pratiklikleri kullanıcılarına sunacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Gördüğünüz gibi halen aydınlatılmamış noktalar yer alıyor. Ancak bu fotoğrafın altına not düşen Renault, tüm bu detayları 1 Mart’da Cenevre’de gözler önüne süreceklerini belirtmiş.

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. Nesi dram bu durumun. Firmalar bazen “yanlışlıkla” araçlara ait görselleri yayınlarlar. Scenic’in başına gelen ne ilk ne son. Araç da çok iyi olmuş, sınıfının yaratıcısı yine sınıfının en iyisi olacak gibi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu