FeaturedHaberler

Karşınızda makyajlı Alfa Romeo Giulietta




Alfa Romeo, Cenevre Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkaracağı makyajlı Giulietta’yı internet üzerinden canlı olarak yayınladığı etkinliğinde resmi olarak tanıttı.

Açıkçası makyajlı modeli ilk bakışta ayırt etmek bile oldukça zor olacak gibi görünüyor. Küçük değişikliklere ev sahipliği yapan ön tamponda yer alan üçgen şekilli karakteristik ön ızgara, daha da ön plana çıkartılarak Giulia‘dakine benzetilmiş. Tamponun alt bölümündeki kısmın tasarımı biraz daha keskinleştirilmiş ve sis farlarının bulunduğu bölüm daha modern bir görünüme kavuşmuş. Efsane İtalyan üreticinin Giulia ile birlikte kullanmaya başladığı yeni logosu da kendini gösteriyor.

2011 yılında piyasaya sürülen modelin yaşını en çok belli eden detaylardan biri olan ön far ve arka stop grubundaki LED aydınlatmalar ise güncellenmemiş. Bana sorarsanız büyük bir hayal kırıklığı.

Otomobilin her incelemesinde mutlaka üstüne basılarak belirtilen Fiat modelleri ile bol bol ortak parçaya yer verilen iç mekan tasarımı da çok büyük değişikliklere sahne olmamış. FCA’nın tüm yeni modellerinde karşımıza çıkan TomTom navigasyonlu Uconnect bilgi/eğlence sistemi, Facebook, Twitter, Deezer ve TuneIn gibi servislere canlı bağlantı imkanı sunan en son sürümüyle kendine konsolun ortasında yer bulmuş. Ayrıca trim parçaları ve döşemeler için de yeni seçenekler bulunuyor.

Daha sportif bir görünüme sahip olmak isteyen alıcıları ise Giulietta Veloce bekliyor. Kırmızı detaylara sahip daha sportif ön tampon, yine kırmızı detayları devam ettiren daha büyük difüzör kanatlarına sahip arka tampon, daha geniş egzoz çıkışları, daha sportif yan marşpiyeller ve parlak siyah ayna kapaklarından oluşan bu paket, iç mekanda deri/Alcantara kaplı spor koltuklar, düz tabanlı direksiyon, karbon fiber görünümlü trimler ve kırmızı dikiş detayları ile devam ediyor.

Tanıtımdan günler önce sızdırılan motor seçenekleri ise aşağıdaki şekilde:

  • 1.4 litrelik TB: 120 HP (90 kW) maksimum güç ve 215 Nm (158 lb-ft) maksimum tork
  • 1.4 litrelik TB MultiAir: 150 HP (112 kW) güç ve 230 Nm (169 lb-ft) tork
  • 1.4 litrelik TB MultiAir TCT: 170 HP (127 kW) güç ve 230 Nm (169 lb-ft) tork
  • 1.4 litrelik TB GPL: 120 HP (90 kW) güç ve 215 Nm (158 lb-ft) tork
  • 1.6 litrelik JTDM: 120 HP (90 kW) güç ve 320 Nm (236 lb-ft) tork
  • 2.0 litrelik JTDM: 150 HP (112 kW) ve 175 HP (130 kW) gücünde iki farklı versiyon

Son olarak kırmızı kuşaklı şampiyon, Giulietta Veloce’nin güç değerlerinden bahsedelim. İtalyan üreticinin son zamanlarda yaptığı en başarılı işlerden biri olan 4C modeline güç veren 240 HP (180 kW) güç üretebilen 1.75 litrelik TBi motor, Veloce’nin kaputunun altında gizleniyor. 300 Nm’lik (221 lb-ft) maksimum tork değeri overboost ile 340 Nm’ye (250 lb-ft) kadar çıkabiliyor. Modelin 0-100 km/h (0-62 mph) hızlanması için 6 saniye gerekirken maksimum hız değeri 243 km/h (151 mph).

Yenilenen Giulietta’nın İtalya’daki başlangıç fiyatı 22,200 € iken, Veloce versiyonunda fiyat 34,900 €’ya kadar yükseliyor.

İlgili Makaleler

23 Yorum

  1. 1.6 jtdm 280 nm olamaz imkanı yok bi yanlışlık var tutupta niye torku düşürsünler yeni motorda

    1. Kaç yıl oldu model çıkalı, sınıfının en iyi tasarımı hala. Nesini beğenmediniz?

  2. Çok fazla ortak parça kullanılıyor.Dokunmatik ekrandan tutunda klima kontrol dügmelerine kadar.Özellikle alfa modelleri ve renegade gibi araçlarda bunlar çok can sıkıyor.

    Ayrıca 12. resimde iyice belli olan üçgen ızgaradaki gri parça çok dikkat çekiyor umarım o araçlara özgüdür.

  3. Alfa bayisine gittiğimde o klima düğmeleri, kullanılan ekranların tasarımının aynı olduğunu görünce bir soğudum. O, orta ekranın üstünde ne güzel Alfa Romeo yazıyordu en azından. O da gitmiş. Araba resmen sıradanlaşmış iyice. Eski Alfa’lar gibi olması için Fiat’tan ayrılması lazım.

    1. Eski Alfa’larda da Fiat ile ortak parça kullanılıyordu. Fiattan ayrılsa Alfa Romeo adeta kapanır.

      1. Bence yine bir şekilde ayakta durur diye düşünüyorum. İnsanlar bu kadar özel bir markanın yok olmasını istemez. Evet eskiden de kullanılıyordu fakat bu kadar göze batmıyordu sanki.

  4. Facelift ile öndeki üçgen ızgarayı ön plana çıkartırken farların dikey kalması nedeniyle ön kısım o kadar komik görünüyor ki… Keşke Giula’daki gibi enlemesine, üçgen ızgaraya doğru uzayan bir far grubu kullansalarmış. Gerçekten olmamış.

    Ortak parça kullanımına ben birşey demiyorum, sonuçta premium dediğimiz Audi A3 Golf ile, A4’de Passat ile ortak parçaları kullanıyor. Sadece Giulietta sahiplerinin ortak şikayeti trim sesleri sorununu çözmüş olsunlar, bu bile yeterli. Uconnect ekran ne kadar büyük olacak bilmiyorum ama bu arabaya 5” ekran asla ve asla yakışmaz.

  5. Şu arabanın tasarımını bir ben beğeniyorum heralde 🙂
    Gerçekte sanki çok daha güzel gözüküyor resimlerine göre.Siyah renk camlar siyah birde qv jantı ve logosu ile bence müthiş bir hali var.

    + kırmızı renkte olabilir atlamışım 🙂

    1. manisa merkezde bir tane kırmızı renk siyah türbin jant siyah tavan var hakikaten çok güzel duruyor.

  6. ortak parça kullanımına bu kadar takanları anlamıyorum. VW grubu her modelinde ortak parçaları kullanıyor kimseye batmıyor. Alfa yapınca niye sorun ki. İşlevini karşılayıp aracın sürüş zevkini etkilemiyorsa sorun yok. Alfa zaten tasarım ve sürüş makinesi yapmakla ünlüdür. Klima kumandaları yada sinyal kolu çok önemsiz bir detay

    Bu fiyata böyle sürüş zevki ve tasarım sağlayan başka firma yok. Varsa da ben kullanmadım. Bırakın ortak malzemesi olsun zerre umrumda değil

    1. Çünkü o Alfa. Vw gibi sıradan bir marka değil. Alfa’nın özgün olması gerek her şeyiyle. Ne güzel basınç göstergeleri vardı ortada.

      1. O halde Ferrari ve Lamborghini’de sıradan marka. Hatta Pagani.

        Ferrari’nin hangi modelleri için ne seviyede Fiat’tan parça tedariği yaptığını kısa bir araştırmayla bulabilirsiniz. Ya da Lamborghini’nin VW grubundan. Dünyada işler bu şekilde yürümüyor artık. Üretimci – Endüstriyel kafası farklı.

      2. bir araç için en basiti bir cam açma düğmesi tasarım maliyetleri konusunda fikriniz var mı ? İnanılmaz büyük maliyetler ve testler gerektiriyor. Bunun yerine ortak parça ile vakit ve nakit kaybının önüne geçilip o para araç için daha önemli şeylere harcanıyor. Bu yüzden alfa sürüş zevki açısından fiyat bandının çok üstüne performans veriyor.

        Size sorsalar özgün cam açma düğmesi mi yoksa biraz daha güzel bir şasi mi diye cevabınız ne olurdu?

  7. ortak malzeme olsa ne olur olmasa ne olur makine mi makine abi

    bkz:yeaa mersetestede reno motru varmış

  8. on taraftaki kırmızı çizgi apaçi yapmış güzelim arabayı. jantlar desen ayrı rezalet. giulietta yazısı ise yapılan en büyük hata. eski yazı karakteri olan bir yazıydı. imzaydı. ne gerek vardı onu değiştirmeye ki? ayrıca giulietta nın dış tarafında bir eksiği yok makyajlık bir durumu yok. eksik kısmı iç mekan, yalıtım ve motorlar. yalıtıma mudahele etmedilerse durum vahim.

  9. e bu aynı kalmış daha hareketli bi ön tasarım olabilirdi artık sıktı giuliettanın görüntüsü

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu