Haberler

Mercedes-Maybach S600 Guard’ı tanıtıyor




Mercedes-Maybach, VR10  balistik koruma seviyesinin sunulduğu ilk binek otomobili S600 Guard’ı tanıtıyor.

Maybach görünümünde olan standart S600 gibi görünebilir ama benzer görünüşünün altında, dünyanın ilk VR10 sertifikasına sahip olan önemli ölçüde modifiye edilmiş bir sedan araba saklıyor. Bu onu dünyadaki en güvenli binek araç yapıyor. Gövdesi ve camları, saldırı ateşinden gelebilecek sertleşmiş çelik çekirdekli mermilerden bile koruyabilir.

Bu yüksek seviye korumayı sağlamak için, Mercedes-Maybach S600 Guard camlarında polikarbonat kaplama ile birlikte özel aramid ve PE bileşenleri yer alıyor. Lamine edilmiş olmasına rağmen, camlar harika görsel özellikleri sağlamaya devam ediyor ve aynı zamanda patlayıcı cihazlara karşı koruma sağlıyor.

Eğer arabanın yanında bir patlama olursa, Mercedes, içindekileri patlamadan en etkin şekilde kurtaracağından bahsediyor. Yolcuların oturduğu yerin altındaki yüzeyi tamamen kaplayan yeni geliştirilmiş gövde altı zırhıyla bunun gerçekleşmesinin mümkün olduğu söyleniyor. ULM Balistik Yetkililerinden alınan VR10 sertifikasının yanısıra, aracın aynı zamanda ERV 2010 derecesine (patlamaya dirençli araçlar) sahip olduğu belirtildi.

Şu anda şatışta mevcut, Almanya’da Mercedes-Maybach S600 Guard’ın başlangıç fiyatı vergiler dahil 470.000 euro olarak belirlendi. G500 Guard, GLE 350 d 4MATIC Guard, GLE 500 4MATIC Guard, S500 Guard ve S600 Guard gibi diğer zırhlı araçlar kategorisine katıldı.

Gökmen Çolak

1 Ağustos 1995 Kartal doğumluyum. Namık Kemal Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünde okumaktayım. Arabalarla olan bağım küçük yaşlardan beri boş vakitlerimi Kartal Oto Sanayideki dükkanımızda geçirmeme dayanır. Bu nedenle çok küçük yaşlardan beri direksiyon başındayım. Ayrıca koyu bir motosiklet tutkunuyum. Araç olarak Honda S2000'in hayranlarındanımdır.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Mercedes 2002 yılında Rolls-Royce ve Bentley’i o zamanki sahibi Vickers’tan satın alamamasının ardından Maybach markasını yeniden canlandırmıştı. Volkswagen daha yüksek bir teklif vererek iki markayı satın almış, daha sonra Rolls-Royce’u BMW’ye satmıştı. Rolls-Royce’un sahibi BMW ama hiçbir modeli BMW modellerine benzemiyor. benzer bir şekilde Bentley’nin de sahibi Volkswagen ama hiçbir modeli VW modellerine benzemiyor. Maybach ise fena halde Mercedes modellerine benziyordu. bu da zaten Maybach’ın sonu oldu ve Mercedes Maybach’ın üretimini 2011 yılında sonlandırdı ve iflas etti daha sonrasında Mercedes-Maybach adı altında markayı yeniden canlandırdı ama ne kadar canlandırdı işte orası şüpheli. bu sınıfın tartışmasız lideri Rolls-Royce’dur. Rolls-Royce’un başarısı Maybach’ın sonunu hazırlamış ve onu iflas ettirmiştir. Rolls-Royce’un başarısı bir yana Maybach’ın fiyatı da zaten markanın sonunu hazırladı. Maybach’ın fiyatı Rolls-Royce ve Bentley’nin iki katıydı ayrıca araçların Mercedes’e aşırı benzeme sorunu vardı. ultra lüks otomobil alanlar aldıkları arabanın tamamen kendine has olmasını istiyorlardı. bu yüzden Mercedes-Maybach benzerliği bir avantaj değil dezavantaj oldu ve Maybach markasının sonunu hazırladı

  2. Rolls-Royce, Bentley varken ne yapayım Maybach logolu Mercedes’i? Maybach zamanında Mercedes’e çok benzediği için iflas etmişti Rolls-Royce, Bentley karşısında. Bu araç bir Maybach ise Mercedesten farklı olmak zorunda Maybach Mercedes’e benzememeli. Bu pazarda Rolls-Royce, Bentley bir numaradır Maybach logolu Mercedes asla bu markalar karşısında başarılı olamaz ve tutulmaz. Bu kadar param olsa Rolls-Royce ve Bentley varken Mercedes-Maybach’a asla bakmazdım

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu