Haberler

AC Schnitzer’dan yeni 2 Serisi




AC Schnitzer, ACL2 modelini 2016 Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtacağını duyurdu. BMW M235i baz alınarak geliştirilen projenin bir teaser’ı, fotoğrafları ve bazı teknik detayları yayınlandı.

ACL2 adı verilen bu modelde daha büyük hava girişlerine sahip yeni bir ön tampon, geniş çamurluklar ve yeni yan eteklerden oluşan bir geniş gövde kiti bulunuyor. Arka tarafta büyük bir kanada sahip ACL2, jant ve renk seçimiyle dikkat çekici bir otomobil olmayı başarmış.

Ancak bu aerodinami paketi otomobilin sahip olduğu en önemli özellik değil. Motoru gıdıklamayı unutmayan AC Schnitzer’ın M235i’de standart olarak bulunan 3.0 motoru mu yoksa 4.4 litrelik V8’i mi kullandığı bilinmiyor ancak arabanın gücü 570 HP olarak belirtilmiş. Güç/ağırlık oranı 2.54 kg/hp olarak belirtilen ACL2’de bu veriye bakarak daha hafif parçaların kullanıldığı anlaşılıyor.

Büyük jantların arkasında yeni bir fren sisteminin kullanılmış olması muhtemel. Bunun yanında süspansiyon ve egzoz sistemleri de ağır bir çalışmadan geçmiş. ACL2’nin tüm detayları önümüzdeki hafta Cenevre’de yapılacak olan resmi tanıtımında belli olacak.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

3 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu