Haberler

Mercedes-Benz’den Tesla’ya cevap




2009 yılında Elon Musk’un yönettiği Tesla Motors’un belirli bir miktar hissesi, bünyesinde Mercedes-Benz’i de barındıran Daimler şirketi tarafından 550 milyon dolar karşılığında satın alınmıştı. Bu karar ile Kaliforniya asıllı firmayı tam anlamıyla ipten alan Daimler, Tesla’ya derin bir nefes aldırıp, firmanın elektrikli otomobil dünyasında ayak seslerini duyurabilmesini sağlamıştı. Şimdilerde ise Mercedes-Benz, yaratacağı yeni elektrikli bir model ile adeta kendi kurduğu oyunda var olma çabası gösterecek.

Eylül ayındaki Paris Otomobil Fuarı’nda sergilenmesi beklenen yüksek performanslı ve tamamen elektrikli yeni sedan otomobil, dört tekerlekten çekişe ve 500 kilometreye yakın menzile sahip olabilir. Tesla Model S’in sunduğu performans düzeyine eşdeğer verilere sahip olacak modelin 200 bin dolarlık, pahalı sayılabilecek fiyat etiketi ile satılması tahmin ediliyor. Mercedes-Benz Avustralya yöneticilerinden David McCarthy’in tüyolarına göre ilk olarak 2018 yılında satılmaya başlanması beklenen elektrikli lüks sedan, menzil konusundaki endişeleri aşabilirse, birçok talebe karşılık verilebilecek güzel bir cevap olma niteliğinde. McCarthy’e göre en azından Avustralya’da şehir merkezleri arasındaki mesafe fazlalığından dolayı, bu konu hakkında dünya çapına göre daha fazla bir kaygı var.

Şimdiye dek elektrikli otomobil deneyimi anlamında yalnızca B serisi ve Smart ForTwo modellerini yaratan Mercedes-Benz’in, bu anlamda farklı planları da mevcut. 2’si SUV toplamda 4 adet yeni elektrikli modeli bünyesine katacak Alman otomobil devi, bu hedefine 2020’ye kadar ulaşmak istiyor.

Emre Girit

2000'li yılların başlarında, henüz çocukken E46 M3 ile başlayan otomobillere olan merakım, zamanla bir tutkuya dönüştü. Halen karakter sahibi otomobilleri yaşamayı ve yaşatmayı, otomobil kullanırken limitleri zorlamayı büyük bir keyifle devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Hiç bi zaman acelesi yoktur mercedesin, yaptığı işe tam anlamıyla güvenip öyle çıkar piyasaya, bu ilk abs yi bulduğunda da böyleydi ilk otomatik şanzımanını ürettiğinde de ve gereksiz göz boyamaz, örneğin 9 ileri şanzımandan öteye şimdilik geçmeyeceklerini açıkladı, çünkü buna gerek duymuyor, 9 ileride geçişler gayet yumuşak oranlar yakın ve son dişli oranı 1 in altında ve dünyanın yollarına yetebilecek küçüklükte.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu