Haberler

BMW M2 Convertible’ı bekleyenlere kötü haber




BMW, yaptığı resmi açıklama ile M2 Convertible söylentilerine son verdi.

Eğer M2 Convertible ile sürüş keyfini yaşarken rüzgarı hissetme hayalleri kuruyorduysanız sizlere üzücü bir haberimiz var. M2 Coupe‘nin baş mühendisi Frank Isenberg, bu modelin gerçekleşmeyeceğini açıkladı. Bunun sebebi olarak ise Bavyeralı üreticinin, modeli selefi 1 Serisi M Coupe gibi saf ve tek olarak bırakmak istemesini gösterdi.

Üstü açık modellerin pistte çok zaman geçirmek için tasarlanmadıklarını, böyle modellerin genellikle “gezinti” için kullanıldıklarını söyleyen Isenberg, M4 ve M6 gibi modellerin metal açılabilir tavanlara sahip olduğunu, hayalleri kurulan M2 Convertible’ın ise M235i’de olduğu gibi kumaş açılabillir tavana sahip olması gerektiğini de belirtti.

Isenberg, yüksek performanslı küçük bir cabriolet arayışında olanların, M235i modeline yönelmeleri gerektiğini de söylemeden geçmedi. Yapılan söyleşinin devamında yıllar önce piyasaya çıkan 1 Serisi M Coupe’nin aceleyle piyasaya sürüldüğünü açıklayan baş mühendis, modelin en az 1 yıl daha geliştirilme süresine ihtiyaç duyduğunu söyledi. Hatta olayın detaylarına da inerek “stabilite kontrol sistemi yeterince sofistike değildi… rafine olduğunu da söyleyemem” dedi. Buna rağmen 1 Serisi M Coupe, beğenilen ve günümüzde bile arzulanan bir model.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu