Haberler

Aston Martin DB11 yine sızdırma kurbanı




Aston Martin DB11’in yepyeni fotoğrafları resmi tanıtımına saatler kala sızdırıldı.

Aylar süren bekleyişin ardından sonunda Aston Martin’in 2004 yılından bu yana piyasada olan DB9 modelinin tahtına oturacak yepyeni Grand Tourer’ı DB11’in tanıtılacağı güne ulaştık. Son yıllarda otomotiv sektörünün kabusu haline gelen internetin sabırsız casusları bir kez daha iş başına geçti ve Aston Martin’in yeni bebeği DB11’in tanıtımında gösterilecek resmi fotoğrafları basına sızdırdı. Geçtiğimiz hafta içerisinde yapılan özel bir etkinlikten gelen fotoğraflarla ise aracın ön yüzünü tüm çıplaklığıyla görmüştük.

Şimdi bırakalım fotoğrafların nereden geldiğini de ortaya çıkan bu olağanüstü güzelliği inceleyelim. İngiliz üreticinin DB serisi modellerindeki genel tasarım karakteristiğini modern zamana uyarlayan DB11, kesinlikle beklediğimize değmiş gibi görünüyor.

Üreticinin DBX konseptini hatırlatan eğimli tavan çizgisi, James Bond’un DB10’undan da izler taşıyor. Hatta modelin jantları DB10 ile birebir aynı gözüküyor. Oldukça ilginç bir tasarıma sahip olan C sütunundan gözünüzü ayırabilirseniz aracın arka tarafına geçelim. Tek kelimeyle muhteşem görünen arka bölüm, bagaj kapağından stop grubunun içine doğru uzanan bir spoilere sahip. Ayrıca görünüşe göre hıza duyarlı bir ikinci spoiler’de bagaj kapağının içinde saklanıyor. Markanın Vanquish ve One-77 gibi modellerini hatırlatan C şeklindeki stop lambaları ise tasarımı tamamlayan en önemli unsurlardan. Arka tamponun siyah renkli alt kısmında ise iki büyük egzoz çıkışı görülüyor.

Henüz modelin iç mekanının fotoğraflarına sahip olmasak da önceki casus fotoğraflarda Mercedes-Benz ile olan ortak parça kullanımının yoğunluğu ilgimizi çekmişti. Bunlar prototiplerden üretim versiyonuna geçti mi merak içerisindeyiz doğrusu.

Aston Martin DB11, ilk etapta yepyeni 5.2 litrelik biturbo V12 motorla satışa sunulacak. Motorun gücünün 600 HP (446 kW) civarı olması bekleniyor. Bu versiyonun altında ise Mercedes-AMG’den alınan 4.0 litrelik V8 ünite konumlandırılabilir.

Aston Martin DB11’in gelecek saatlerde gerçekleşecek dünya prömiyerinin ardından da detayları sizinle paylaşıyor olacğız.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Görsel açıdan Vanquish’in ötesine nasıl geçecekler diye merak ediyordum, nitekim geçemediler ve üstüne geriye gittiler. Mekanik ve elektronik açıdan eminim Aston için devrim niteliğinde olacak ama o sade, karizmatik zarafet artık yok

  2. Mükemmel ötesi bir tasarımı var. Tasarımı beni benden aldı yalnız iç mekanı hariç. Aston Aston olalı böyle bir kokpit tasarımı görmedi DB9, DB11, Virage’ın çok gerisinde. DB11’in tasarımı bana DB10’u anımsattı DB11’in hatlarını dikkatli inceleyin DB10’dan izler taşıyor. Kokpit Aston’a hiç yakışmamış daha kaliteli ve modern bir kokpit beklerdim

  3. Kokpit tasarımı dışında herşeyi mükemmel. Aston Martin’e hiç yakıştırmadım bu kokpit tasarımını. Kokpit tasarımı One-77, Lagonda, Vanquish’in çok gerisinde kalmış. Tasarımı mühendislik harikası olmuş fakat tasarımda One-77’nin çok gerisinde One-77 otomobilden çok, sanat eseri gibi duruyor. One-77’nin yanında bu tasarım olmamış fakat yinede çok şık ve mükemmel bir tasarım olmuş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu