FeaturedHaberler

Audi Q2 Cenevre’de yerini aldı




Audi’nin yayımladığı ufak videoları ve casus fotoğrafları ile büyük bir merak uyandıran Q2 modeli, sonunda örtüsünden arınarak 86. Cenevre Otomobil Fuarı’nda karşımıza çıkıyor.

Bu yeni çocuk, “Q” ailesindeki ağabeylerinden oldukça farklı bir tasarıma sahip. C sütunundaki kontrast ile Audi tasarımcıları, sportif bir izlenim bırakmayı hedeflemiş.

Audi Q2, 4.19m uzunluk, 1.79m genişlik ve 1.51m yüksekliğe sahip. Bagaj hacmi olarak da; 405 litrelik hacim, arka koltukların yatırılmasıyla 1.050lt’e kadar ulaşıyor.

İçeriye geçtiğimizde ise, Audi’nin en küçük Q modeli tanıdık kabin tasarımıyla karşımıza çıkıyor. Standart sunulan MMI ekranı ve MMI Navigasyon+ opsiyonuyla birlikte gelen dokunmatik ekran sayesinde erişilebilirlik arttırılıyor. Ve ek opsiyonlarla birlikte, Head-up display, tamamen dijital gösterge paneli (Virtual Cockpit), adaptif hız sabitleyici, şerit takip sistemi, trafik işaretleri algılayıcısı gibi birçok asistanı donanım listesinde barındırıyor.

Kaputunun altında sundukları ise önceden tahmin ettiğimiz gibi; turbo beslemeli 3 silindir 1.0 TFSI, 1.4 ve 2.0 litrelik TFSI, 1.6 ve 2.0 litrelik TDI ünitelerine sahip. 1.0 TFSI ile başlayan 116 beygirlik güç değeri, 2.0 TFSI ile 190 beygire kadar ulaşıyor.

Şanzıman olarak da, her motor paketi için standart 6 ileri manuel vites veya opsiyonel olarak 7 ileri çift kavrama otomatik vites sunulmuş. Standart olarak önden çekişli olacak olan Q2, 2.0 TDI veya 2.0 TFSI motor seçenekleriyle birlikte Quattro opsiyonunu dahil ediyor.

Audi, sipariş almaya 2016 yılının ortalarında başlamayı düşünüyor ve bu sonbaharda da Avrupa’da satışının yapılması bekleniyor.

https://www.youtube.com/watch?v=fGEVRqUBvHM

 

Furkan Turan

20 yaşında genç bir otomobil tutkunuyum. Beni yolda bırakmayan her otomobile saygı duyarım. Ama sevmem için çok daha fazlası gerekir.

İlgili Makaleler

13 Yorum

  1. Audi\’nin 2013\’ten beri tasarım şefi olan Wolfganf Egger inceden içine etmeye başlamıştı tasarımların. Bununla zirve yapmış. Audi\’nin karakteristik çizgileriyle alakası yok bu aracın. Ön ızgara, C sütünundan sonraki kelebek cam gibi. Walter Da Silva\’nın yalın ama güzel tasarımları yok artık.

  2. Başlığı değiştirmek lazım bu arabadan çok güzel yeni kasa polo olur 😀 😀 😀

  3. Audi nin tasarımlarını uzunca bir süredir sıkıcı ve birbirinin aynı (eskisi yenisi, alt segmenti üst segmenti) buluyordum ama daha kötüsüde olabiliyormuş….

  4. Yeni tiki kız arabası vatana millete hayırlı uğurlu olsun. İyi küfür yedin bunu yapan mühendis.

  5. araç bana direk a2yi andırdı diyebilirim fena değil ama eskisi gibi hoşta değil tasarımı ama 1.6 motoru ile gelirse çok alıcısı olucağını düşünüyorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu