Haberler

Avrupa’da yılın otomobili




Bu sene Avrupa’da Yılın Otomobili unvanına az bir farkla Yeni Opel Astra sahip oldu. Toplamda 309 oy alan Astra, Volvo XC90 modeline ufak bir fark atarak zirveye oturmuş. Modeller arasındaki 15 puanlık fark, iki modelin de ne kadar başarılı olduğunu gösteriyor. Üçüncülüğü ise 202 puanla Mazda MX-5 oturmuş.

Geri kalan rakipler ise sırasıyla (189 puan) Audi A4, (163 puan) Jaguar XE, (147 puan) Skoda Superb ve (143 puan) BMW 7 serisi. Bu sene jüride 58 gazeteci, 22 farklı Avrupa ülkesinden oylamaya katılmış.

2015 Frankfurt Motor Show‘da tanıtılan Yeni Opel Astra, tamamen yeniden tasarlanmış şase ile 220 kg selefine göre daha hafif olması, yeni modelin en önemli artılarından. Ayrıca geliştirilen 3 silindir ve 4 silindir motorlar ise daha az yakıtla, daha çok performans sunmasıyla müşterilerin beğenisine sunuldu.

 

 

 

 

Salih Erdoğan Çağlayan

Bilkent İşletme mezunu. Yaş 25, meslek dış ticaret. Memleket Ankara.

İlgili Makaleler

12 Yorum

        1. Tamam Çin’li ama halen İsviçre’de üretiliyor. Hatta daha çok İsveç çeliği kullanıyorlar sağlam olsun diye. Ona bakılırsa Mercedes de Renault’un dizel motorunu kullanıyor. Niye Volvo o zaman?

  1. Yarışmada VW olsa alamazdı VW olmadığı için kazanmış yoksa leş bir araç 😛

      1. Yok yok 😀 makarasına yazdım yorumu 😀 sondaki ifadeye dikkat etseydiniz kinaye yaptığımı anlardınızda basmışınız eksiyi 😀

  2. Astra’nın bu yeni kasası resimlerine ne zaman baksam hangi testini izlesem dış tasarımından mıdır nedir sanki içi B sınıfı araçlara dogru kaymış hissi veriyor özellikle arka yolcu bölümü çok dar geliyor gözüme, C sınıfı bir araç için biraz küçülmüş mü?

    1. Hocam aracı showroomdada inceledim, test sürüşüde yaptım içi j kasadan daha geniş sınıf ihtiyaçlarını rahatça karşılar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu