Haberler

2017’de Motosiklet Kullanmak İçin 7 Nokta




Perdelerinizi yılın bu zamanında coşkuyla açın ve gri gökyüzü ve donmuş zeminle karşılaşınca çabucak kaçın. Elbette, hoş görünüyor, ancak tam olarak sizin istediğiniz gibi değil.
Noel sonrası kış mavilerini motosikletinize atlayıp bu 7 noktayı gezerek atın. Deneyiminiz veya tercih ettiğiniz hedef türü önemli değil, herkese uyması için aşağıdaki listede birçok yer var. İskoç yaylalarının epik sahnesinden Sahara Çölüne kadar hepsi 2017’de keşfedilmeyi bekliyor.

B500, Almanya

40 mil boyunca B500, Baden-Baden’den Batı Almanya’daki Freudenstadt’a kadar Kara Orman’a gidiyor. B500, çok dengeli sağa ve sola keskin virajları ile hızlı bir sürüş vaad ediyor. En iyisi mi? Oraya gidilebilir, B500’de binerek bir gün geçirebilir ve daha sonra sadece 250 dolara eve dönebilirsiniz.

Transfargarasan, Romanya

1970 ile 1974 yılları arasında kurulan Transfargarasan, Bascov’un küçük köyü ile Sibiu arasında 56 mil boyunca devam eden bölgedir. Sovyet işgali durumunda askeri bir yol olarak inşa edilmiştir. 2009 yılında Top Gear’ın bir bölümünde yer alması sayesinde bugün motosikletçiler için popüler bir yer olan yolun, inşaatı sırasında 40 asker öldü.Yol kardan dolayı Ekim-Haziran ayları arası kapalı, ortalama hız 40 km/h ve sayısız “S” virajları sizi bekliyor.Arefu köyünün yakınında Poerari Kalesi, Vlad the Impaler’in ikametgahıdır.

Khardung La Pass, Hindistan

Dünyanın en süratli yolu Kuzey Hindistan’da tehlikeli bir şekilde başlar ve Himalayaların birçok hain tepesini sarar. Yoldaki dağ geçitleri için önyargılı fikirlerinizi unutun, Khardung La Pass tamamen farklıdır. Gevşek çakıllara, nehirlere ve yuvarlak kara slaytlarına binmek, bir uçurumun kenarından sadece birkaç metre ileride kör bir köşe den ilerleyerek geçeceksiniz. Kalp rahatsızlığı olanlar uygun bir yol değil, sonunda ise başarı hissi ve nefes kesen manzara ile ödüllendirileceksiniz.

Icefields Parkway, Kanada

Dünyadaki en inanılmaz manzaraya ev sahipliği yapan Kanada’nın batı yakası, minik nüfusuna kıyasla bir macera ülkesi gibi hissettiriyor. Icefields Parkway, Kanada’nın en eski parkı olan Banff Ulusal Parkı ile Rockies’in en büyük parkı olan Jasper Ulusal Parkı’nı kesiyor. Parklar size devasa dağları, sonsuz ormanları, güzel gölleri ve ayıları sunuyor.

Fas

Fas’ta yaşanlar için Goldilocks bölgesi birkaç gün içinde erişebilecek kadar yakın ve macera arayanlar için yeterince egzotik.Fas her şeyi sunuyor: dünyanın en büyük çölü, Atlas Dağı sırasındaki engebeli patikalar ve Atlantik kıyısında muhteşem manzara.Havayolu ile gelmeyi tercih ederseniz motosiklet kiralama ve tur şirketleri arasından seçim yapabilirsiniz.

İskoçya

Avrupa’nın en keyifli sürüşünü sunuyor. Nereye giderseniz gidin nefes kesen manzara ve çarpıcı yollarla karşılaşacaksınız. A82’yi Loch Lomond’dan Glencoe’ya kadar keşfetmek her zaman garantili bir gülümseme uyarıcısıdır eğer vaktiniz olursa ünlü Kuzey Sahil 500’ü görmek için bir yolculuk yapın.İlkbaharın sonlarında veya sonbaharın başlarında geçmek sinekler ve karavanlarla karşılaşmadan en iyi sonucu almanızı sağlayacaktır.Bütçeniz sıkı ise vahşi kampı düşünün, sınırın hemen üstündeki araziler kamp için yasaldır.

The Bol d’Or

Fransa’nın güneyindeki Paul Ricard’daki 24 saatlik Bol d’Or yarışına katılmak, spor motosikletlerin dünyayı yönettiğinde inanmak gibidir.Etkinlik esnasında polis tarafından sıkı bir şekilde devriye atmak suretiyle korunmasına rağmen çemberi saran yollar Fransa’da bulabileceğin en iyi yollardan birisidir.Etkinlik sadece kamp bölgelerindeki büyük bir partiden ibarettir.Çok fazla acele etmiyorsanız, rota Napoleon’un yaklaşık 80 mil doğusundan başlar ve Grenoble’ye kadar yaklaşık 200 mil kuzeye devam eder.200 mil boyunca keskin virajlar ve düzlükler var.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu