FeaturedHaberler

Yeni Subaru Forester Japon NCAP’inden en yüksek puanları aldı




Yeni Subaru Forester , JNCAP Önleyici Güvenlik Performansı Değerlendirmesi’nden en yüksek puanları alarak, 2018-2019 Grand Prix ödülünü kazandı.

Subaru’nun kazandığı sayısız güvenlik ödüllerine bir yenisi Japonya’daki bağımsız test kuruluşu JNCAP’ten geldi. Subaru’nun yeni “Subaru Global Platformu” üzerinden geliştirilen Yeni Forester, NASVA* tarafından gerçekleştirilen önleyici güvenlik performansı değerlendirmesi olan JNCAP’te 2018-2019 Grand Prix ödülüne ulaştı. Avrupa ve Türkiye’de bu yılın sonunda satışa sunulacak olan Yeni Forester ayrıca 2018-2019 JNCAP önleyici güvenlik performans değerlendirmesinde en yüksek derece olan Advanced Safety Vehicle Triple Plus (ASV +++) derecesini aldı. Yeni XV ve Impreza da, Advanced Safety Vehicle Triple Plus (ASV +++) derecesini almayı başaran diğer Subaru modelleri oldu.

Yeni Forester ile JNCAP’te 2018-2019 Grand Prix ödülüne kavuşan Subaru, Yeni XV ve Impreza modelleriyle 2016-2017 Grand Prix ödülünü kazanmıştı. Subaru’nun kazandığı bu güvenlik ödülleri, Subaru’nun her yönden güvenlik ilkesine bağlılığını yansıtıyor.

Subaru’nun yeni “Subaru Global Platformu” üzerinden geliştirilen Yeni Forester, çarpışma durumunda sunduğu gelişmiş enerji emilimi ile yolcu korumasını artırıyor. Optimize edilmiş gövde yapısı ve yüksek gerilimli çeliklerin uygun yerleşim düzeni sayesinde Yeni Forester, minimum ağırlık artışıyla yolcu korumasını bir üst seviyeye taşıdı.

Yeni Forester’ın Japonya pazarındaki standart donanımda yaya koruma hava yastığı da yer alıyor. Ön tamponun içinde yer alan bir basınç sensörü aracın bir yayaya çarpıp çarpmadığını belirliyor. Eğer sensör bir çarpışma tespit ederse yaya koruma hava yastığı, yayanın kafası üzerindeki etkiyi azaltmak için silecekleri ve ön sütunların tabanını kaplıyor.

Subaru, “Confidence in Motion” sloganıyla kullanıcılara “keyif ve huzur” dolu bir sürüş deneyimi vaat ediyor. Sürücü, yolcu ve yaya güvenliğini önceliğine alan Subaru, “360 Derece Güvenlik Felsefesi” adıyla sunduğu temel, aktif, önleyici ve pasif güvenlik önlemleri ile oldukça gelişmiş bir teknoloji sunuyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu