FeaturedHaberler

Doğalgazlı Volkswagen Caddy Cenevre’de




Volkswagen bu ilginç kombinasyonuyla bizlere doğalgazın ekonomisini ve DSG’nin konforunu bir arada sunuyor. Bu kombinasyon özelikle Avrupadaki taksilerde yolcu konforu açısından tercih edilir nitelikte olacak.

Volkswagen grubunun Leon, Golf ve Octavia modellerinde de kullandığı TGI motor, CNG yani sıkıştırılmış doğalgaz yakıt sisteminin turbo benzinli motora entegre edilmesiyle karşımıza çıkıyor. 200 Nm tork üreten 1.4 TGI motor, 110 beygir güç sağlıyor.1.4 TGI Volkswagen Caddy, 26 kg gaz ve 13 litrelik benzin tankına sahip. 100 km’de 4.1 kg kombine doğalgaz tükettiği açıklanan Volkswagen Caddy’nin, saf gaz tüketiminde 860 km yol gittiği söyleniyor.

Şu an için Türkiye’de satışa sunulmayan yeni Caddy, Haziran ayından itibaren 21,010.00  Euro’luk fiyat etiketiyle Avrupa’da satışa sunulacak.

Metehan Can Cirak

İlk oyuncağım da dahil olmak üzere hayatımın her evresinde otomobiller oldu. Lise zamanımda otomobillere olan ilgimin hobi düzeyinde kalamayacağını anlamamla gelecekteki yaşamımı da otomobiller üzerine kurmak istediğime karar verdim. Şuanda Bilkent Üniversitesi'nde makine mühendisliği eğitimi alıyorum.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Almanya’da 1 litre diesel 1€ civarında. 1kg CNG 1.10€ civarında. 100 km de ikisinin de hemen hemen 5-7 litre veya kg yaktığını düşünürsek kârlı bir iş olmayacağı anlamına geliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu