Haberler

Kia Niro Avrupa pazarı için yüzünü gösterdi




Bu yılın başlarında Chicago Otomobil Fuarı’nda hibrit versiyonu tanıtılan Kia Niro, Avrupa prömiyerini Cenevre Otomobil Fuarı’nda gerçekleştirdi.

Hyundai grubunun geliştirdiği 105 beygir gücündeki 1.6 litrelik benzinli GDI motoru 44 beygirlik bir elektrik motoruyla birleştiren Kia Niro’da 1.56 kWh’lık lityum-iyon polimer batarya paketi yer alıyor. Benzinli ve elektrikli motorların aynı anda çalışması toplamda 141 beygirlik bir güç yaratıyor. 6 ileri çift kavramalı DCT şanzımanın bulunduğu araç ilk vitesinde maksimum 264 Nm tork değeri verebiliyor.

Kia Niro, bünyesinde genişçe bir batarya paketi bulunmasına rağmen 421 litrelik geniş bir bagaj hacmi sunuyor. 1300 kilo ağırlığındaki araçta bulunan rejeneratif frenleme sistemi ise fren esnasında oluşan enerjiyi bataryalara aktararak hatırı sayılır bir güç kazanımı sağlıyor. Hibrit düzende sadece 3.9 litre/100 km’lik yakıt tüketen Kia Niro kilometrede sadece 89 gram karbondioksit salınımı yaparak doğaya verdiği zararı en aza indirgiyor.

Mayıs ayında seri üretim süreci başlayacak Kia Niro’nun bu yılın 3. çeyreğinde satışa sunulması planlanıyor. İngiltere’de yaklaşık olarak 23.000 Pound fiyat etiketine sahip olacak aracın ülkemizde satılıp satılmayacağı ise henüz belli değil.

 

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu