Haberler

Peugeot’un yeni kadran tasarımı sızdırıldı




Peugeot’un en farklı tasarımlara imza attığı dönemlerden birine şahit olduğumuz aşikar. İç ve dış tasarımdaki yeniliklerle artık Pug’lar daha kaliteli ve üst düzey görünüyorlar.

Bu tasarımın en dikkat çeken unsurlarından bazıları aslan pençesini üç boyutlu olarak ele alan stop farları ve küçülen direksiyon simidi.

Tüm bunların dışında artık modern çağa ayak uyduran Pug, yeni ve büyük Smeg ekranı ve birbirine zıt yönde hareket eden minimalist tasarımlı kadranları ile iç dizaynda da büyük değişikliklere imza atmıştı.

Genel olarak markalara baktığımızda direksiyonun içinden gördüğümüz bu kadranlar, küçülen direksiyon simidi ile birlikte direksiyonun üzerinden kendini bizlere gösteriyordu. Bu tasarım değişikliği çok farklı ve özgün olsa da kadranın bir kısmını görmemize engel olan bir dezavantaja sahipti.

2017-peugeot-3008-digital-dash-revealed-in-spy-photos-borrows-exalt-design_4

Marka bu konuda bir çok editör ve otomobil dergisinden eksi puan aldı diyebiliriz. Hatta Peugeot 308 testlerinde And Mehmet Çetin ve Sinan K.’nın da bu konuyu dile getirdiğini takipçilerimiz hatırlayacaklardır.

Durum böyle olunca Pug yeni araçlarında yepyeni ve elektronik bir kadranla karşımıza çıkabilir. Zira yeni Peugeot 3008’in sızdırılan kamuflajlı fotoğraflarında görülen o ki Pug yepyeni bir elektronikkadranı test ediyor.

2017-peugeot-3008-digital-dash-revealed-in-spy-photos-borrows-exalt-design_2

Peugeot Exalt konsepti sayesinde Pug’ın çoğu modelinin tasarımlarının spoilerini almıştık. Exalt konseptinde Peugeot’un kullandığı kadran tasarımı da yeni Pug’lara ilham kaynağı olacak. Böyle diyoruz çünkü yeni 3008’de sızdırılan fotoğraflar bizzat bunu işaret ediyor.

Yeni Vw Passat’tan tanıdığımız kadrana benzerlik gösteren bu yeni kadran hakkında şu an için sızdırılan fotoğraflar dışında farklı bir bilgiye sahip değiliz. 2017 yılında satışa sunulması beklenen 3008 tanıtılınca Pug’ın yeni kadranın geleceği hakkında bilgi sahibi de olabiliriz.

2017-peugeot-3008-digital-dash-revealed-in-spy-photos-borrows-exalt-design_3

Harun Şen

Like Mr. Clarkson said: POWEEEEER !!!

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu