Haberler

2017 BMW M5 kamuflaj altında yakalandı




BMW, 2017/2018 model M5 ile İskandinavya’da soğuk hava testlerini gerçekleştirirken objektiflere yakalandı.

Karışık bir kamuflaj ile gizlenen yüksek hızlı sedan araç, özelliklerini çok makul bir şekilde gösteriyor. İkiz böbrek ızgara ve yüksek performanslı frenlerle desteklenen alaşım jantlar nasıl bir araçla karşı karşıya kalındığını kanıtlar nitelikte. Model aynı zamanda dört çıkışlı egzoz sistemine sahip ve aracın arkasındaki “hükümet yüksek hızlı güvenlik testini onayladı” uyarısı dikkatleri üzerine çekiyor.

Araç, gücünü şirketin 4.4 litrelik M TwinPower turbolu V8 motorunun geliştirilmiş versiyonundan alacak. Mevcut haliyle 560 beygir üreten motorun geliştirmeyle beraber 626 beygire kadar güç üretebileceği belirtiliyor. Arkadan çekişin standart olacağı aracın opsiyonel olarak dört tekerlekten çekiş sistemiyle de gelmesi bekleniyor. Önceki modelinden çok daha güçlü ve kısa şaseli güncel 7 serisinden daha hafif olacağı da alınan haberler arasında. Söylentilere göre araç, bu zayıflama operasyonuyla önceki M5 modelinden yaklaşık 100 kg kadar daha hafif olabilir.

Verilen fazla kilolar ve ekstra güç yeni modelin 0-100 km/s hızlanmasını 4.2 saniye altında gerçekleştirmesi ve kolaylıkla aracı 250 km sınırına ulaşması bekleniyor.

 

Nihat Özkuş

1985 İstanbul doğumluyum. DEÜ mezunu İnşaat Mühendisiyim. Otomobil çocukluk tutkum. Direksiyon başında geçince yüzümde bir gülümseme oluşuyor. 2004'ten beri Tosfed gözetmeniyim ve artık Otopark'ın bir parçasıyım.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Bunlarda nasıl bir far tasarımı olacak yahu?! Tek bir yuvarlak var önde de arkada da

    1. Kamuflaj amaçlı,belli olmasın diye o şekil.Arkasını bilmem ama ön büyük ihtimal 7 serisindeki gibi olacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu