Haberler

BMW i5 2020’de aramızda




Ailenin yeni üyesinden ayrıntılar çıkmaya devam ediyor. Mevcut i3 ve i8 arasına bir model çıkması hep bekleniyordu ve bir haber sonucu bu iddialar daha açık hale geldi. BMW i serisi üretim departmanı yöneticisi Henrik Wenders ile yapılan röportajda, hibrid araçlardan daha çok elektrikli araçlar hakkında bilgi alındı. Menzil benim için çok önemli diyen müşteriler için Bavyeralı üretici tarafından içten yanmalı bir motor araca eklenebilecek.

Menzil sorunu çözülmedikçe menzil arttırıcılar, önümüzdeki yıllarda önemli rolleri üstlenecek; fakat içten yanmalı motorlar elbet eskiyip menzil arttırma görevini bırakacaktır. Şimdilik içten yanmalı motorlarla menzil arttırmaya devam edeceğiz.

“i” platformunun 3. aracı olan ve i5 olarak bilinen, şimdilik FSAR olarak adlandırılan aracın birkaç görüntüsü hazırlandı. RM Design tarafından render edilip hazırlanan çizimlerden anlaşılacağı üzere araç karbon fiber temelli ve crossover tarzında üretilmiş. Sedan karoser de olabilecekler arasında.

Yapılan röportajda, aileleri cezbedecek bir model üreteceklerini ve evin tek aracı olma özelliğine sahip olacağı söylendi. Ayrıca, yoğun bir şekilde elle tutulur bir konsept üzerinde çalışıldığı bildirildi.

BMW yaptığı açıklamada, yeni aracın en iyi menzile sahip olmadığı ve böyle bir yarış içinde olmadıkları iletildi. İyi tarafından bakarsak, elektrikli araçların karbon salınımını içten yanmalı motorlara göre neredeyse “sıfır”.

Lansman tarihi belli olsa da, aracın ne zaman satışa çıkacağı belli değil.

BMW i5 1

BMW i5 2

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Bmw abim. 3 serisi veya 5 serisi 350 km menzilli yada 500 km batarya menzilli araba yapsanda alıp binsek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu