Haberler

Üç silindirli dizel Mini One D Clubman




Mini firması İngiltere’deki iş sınıfına ve özellikle filolara hitap etmek maksadıyla, 3 silindirli dizel motora sahip olan One D Clubman ismindeki modelin duyurusunu yaptı.

Her ne kadar ülkemizdeki vergilendirme sistemiyle yine pahalı bir model olacak olup bizim filolarımıza hitap etmeyecek olsa da, dizel severler için farklı bir alternatif olabilir.

Lastik basınç sensörü,  navigasyon, 16 inç alüminyum alaşımlı jantlar, hız sabitleyici, sis farları, otomatik yanan farlar ve yağmur sensörü standart pakette yer alacak donanımlar. Bu donanımlara ek olarak opsiyon olarak sunulacak “Chili” adı verilen ve £2.785 (11.500 TL) değerindeki donanım paketinde ise led farlar, led sis farları, otomatik klima, yarı deri / kumaş karışımı sportif ısıtmalı koltuklar ve park sensörü yer alacak.

Motora gelecek olursak; üç silindirli dizel motor 116 PS güç ve 270 NM tork üretiyor ve 0’dan 100km/h hıza 10.4 saniyede çıkıyor. Motorun çıkabileceği son hız 191 km/h olarak belirlenmiş. Sadece 99 gr karbon salınımına sahip olan motor, kağıt üzerinde başarılı görünüyor.

6 ileri manuel ve 6 ileri steptronic şanzımanla alınabilecek olan One D Clubman’ın İngiltere fiyatı, manuel versiyon için £21.375 [88 bin TL (tabi vergilendirme sistemimiz hariç)]; otomatik şanzıman için ise £22.870 (94 bin TL) olarak açıklanıyor.

Önümüzdeki aydan itibaren satışlarına başlayacağı duyurulan One D Clubman, bakalım ülkemizde ilgi görecek mi?

Necati Erdoğan

Otomobiller vazgeçilmezim. Her zaman söylerim, otomobillerin olduğu bir odaya kapatsalar yeme ve içme harici başka şeye ihtiyaç duymam. Otopark.com ile tanıştığım günden beri müptelasıyım. Türkçe öğretmeniyim. Bu camiaya katkıda bulunmaktan onur duyuyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu