Haberler

Toyota Highlander makyajlanıyor




Toyota, Highlander modeli için New York Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak makyajlı bir versiyon hazırladı.

Tasarım konusunda temkinli hareket eden Toyota, Highlander’a 2017 model yılı için yalnızca yenilenmiş bir ön ızgara ve yeniden tasarlanan ön farlar eklemiş. En üst donanım seviyesi olacak yeni SE’de 19 inç jantlar, spor süspansiyon ve koyu renk farlarla ızgara bulunacak.

Highlander için en büyük yenilik, eski 6 ileri ünitenin yerini alacak ve yeni geliştirilen 8 ileri şanzıman olacak. Bu yeni şanzıman, yeni bir 3.5 litre V6 atmosferik motorla sunulacak. Güç ve tüketim verileriyle ilgili herhangi bir bilgi ise henüz mevcut değil.

2017 Highlander, 3.5 litrelik motorun yanında giriş seviyesi seçeneği olarak 2.7 litrelik 4 silindirli motor ve 6 ileri otomatik şanzımanla da sunulacak. Makyaj öncesi modeldeki gibi Highlander Hybrid de iki donanım seviyesiyle sunulacak ve bu sayede 4 donanım seviyesi elde edilmiş olacak.

Bir SUV’dan beklendiği gibi Highlander’da çeşitli güvenlik ve yardım sistemleri bulunuyor. Standart olarak sunulan donanımlar arasında otomatik frenleme, şerit takip sistemi, otomatik uzun farlar ve adaptif cruise kontrol bulunuyor.

Yenilenen Highlander, Toyota’nın Indiana’daki fabrikasında üretilmeye devam edecek ve otomobilin satışlarına 2016’nın sonbaharında başlanacak.

2017-toyota-highlander-2

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu