FeaturedHaberler

Honda Sports EV Miata’ya alternatif mi?




Honda, elektrikli bir otomobilin nasıl yapılması gerektiği hakkında doğru fikirlere sahip olduklarını ikinci kez Sports EV ile göstermiş oldu.

Honda’nın elektrikli konseptleri hep retro tasarımlı

En son Frankfurt Otomobil Fuarı‘nda tanıtılan sıradışı Urban EV konseptinden sonra yeni Sports EV kardeşinin tasarım dilini koruyor. Otomobil buna ek olarak klasik spor otomobil esintileri de barındırıyor.

Honda Sports EV ile Urban EV yan yana.

Konsept, Mazda MX-5 ile yaklaşık olarak aynı boyutlarda. Otomobil, uzun bir kaportaya ve arka aksa daha yakın konumlandırılmış bir kokpite sahip.

Ne yazık ki Honda, yeni konseptinin teknik ayrıntılarını henüz açığa çıkarmadı. Yalnızca Sports EV’nin tepkimesi yüksek bir elektrik ünitesine sahip olacağını ve otomobilin kompakt gövdesini kontrol etmenin kolay olacağını belirtti.

Yapay zeka teknolojisine sahip

Sürücü ile araç arasında daha iyi bir bağlantı oluşturmak için yapay zeka teknolojisine dayanan bir “Honda Otomatik Ağ Yardımcısı” da bulunuyor. Honda şu anda ilk olarak Urban EV’nin üretim versiyonunda kullanılacak olan yeni bir elektrikli otomobil platformu geliştiriyor. Honda’nın bu platformu gelecekteki elektrikli otomobillerinde kullanması bekleniyor.

Platformun hazır olması Sports EV konseptinin üretim bandına inmesinin yüksek bir olasılık olduğu anlamına geliyor. Söylentiler ise otomobilin 2020 yılında piyasaya sürüleceğini öne sürüyor. Miata‘ya havalı ve elektrikli bir alternatif arıyorsanız bu sizin için oldukça iyi bir haber olabilir.

Sergen Satır

Merhaba, ben Sergen. 1997 doğumluyum, İzmirliyim. Mütercim-tercümanlık öğrencisiyim, bir de otomobillere son derece meraklıyım. Otomobillere olan ilgim ve bilgim her geçen gün artıyor. Edindiğim deneyimlerin çoğunu Otopark.com'a borçluyum. Şimdi ise hedefim Otopark'ı olduğundan çok daha iyi bir konuma getirmek.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu