Haberler

Apple otonom araçlar için navigasyon sistemi patenti aldı




Apple otonom araçlara yönelik tasarlanmış bir navigasyon sistemi için patent aldı.

Otonom Navigasyon Sistemi” adıyla yapılan patent başvurusunda amaç otonom araçlar için navigasyonun kullanılabilirliğini geliştirmek ve ayrıntılı haritaların yeniden oluşturulması ihtiyacını önemli ölçüde azaltmak.

Teknoloji şirketi, geleneksel otonom araçların kullandığı uygulamanın harita bilgisi de dahil olmak üzere statik bilgiler ile çalıştığını belirtiyor. Sonrasında sensörler günden güne değişen gerçek zamanlı bilgileri tanımlar.

Apple’ın teknolojisi, bu yaklaşımı izlemek yerine sensörleri ve işlemcileri kullanarak rotaları öngörmek için bir bilgisayar modeli kullanıyor. Bu durum sistemin otomobili navigasyon verisi veya herhangi başka bir veriden bağımsız olarak yönetmesini sağlıyor.

Apple otonom sistemlere karşı yoğun ilgi besliyor

Apple, son birkaç yıldır otonom araçlar hakkında sessiz kalmıştı fakat sektöre olan ilgisini yavaş yavaş göstermeye başladı. Apple CEO’su Tim Cook geçtiğimiz günlerde firmanın otonom sistemlere yoğun bir şekilde odaklandığını ve bu teknolojinin “tüm yapay zeka projelerinin anası” olarak gördüğünü belirtti.

Sergen Satır

Merhaba, ben Sergen. 1997 doğumluyum, İzmirliyim. Mütercim-tercümanlık öğrencisiyim, bir de otomobillere son derece meraklıyım. Otomobillere olan ilgim ve bilgim her geçen gün artıyor. Edindiğim deneyimlerin çoğunu Otopark.com'a borçluyum. Şimdi ise hedefim Otopark'ı olduğundan çok daha iyi bir konuma getirmek.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu