Bluebird İngiltere’de uçacak
Selçuk Üniversitesi, Shell firmasının daha az enerjiyle daha fazla mesafe kat eden, enerji tasarruflu araçlar tasarlayıp üretmeye teşvik etmek amacıyla küresel çapta düzenlediği Shell Eco-Marathon yarışmasına, “Bluebird” isimli tek kişilik şehir içi yerli otomobili ile katılacak. Yarışmanın Avrupa ayağı, 30 Haziran-3 Temmuz 2016 tarihleri arasında Londra’daki Kraliçe Elizabeth Olimpiyat Parkı’nda gerçekleştirilecek.
Teknopol Selçuk Ar-Ge / Akredite Uygulama Merkezi Makine Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Recai Kuş, yaptığı açıklamada, Selçuk Üniversitesi’nin yarışlara ilk defa katılma hakkı kazandığını söyledi. Ekip olarak tasarladıkları otomobilin, 4 aşamalı seçmelerden ilk 2 aşamasını geçerek Londra’da gerçekleştirilecek olan yarışmaya katılmaya değer görüldüğünü ifade eden Doç. Dr. Kuş, “Selçuk Üniversitesi Eagles adlı takımımız, adını Selçuk Üniversitesi ve Konya’nın sembolü olan kartaldan almaktadır. Shell Eco-Marathon’da yarışacak olan otomobilimiz ‘Bluebird’ tek kişilik şehir içi otomobil olarak tasarlanmıştır. 30 yıldır düzenlenen, dünyanın en büyük ve en prestijli etkinliklerinden olan Shell Eco-Marathon mühendislik teknolojileri, enerji verimliliği, tasarım ve inovasyon konusunda gençlerimizin ufkunu açmayı amaçlamaktadır.” diye konuştu.
Avrupa’dan 229 takımın mücadele edeceği yarışmaya, Türkiye’nin 24 takımla katılım sağladığını belirten Doç. Dr. Kuş, “Selçuk Üniversitesi Eagles takımı ‘Bluebird’ isimli aracıyla, önemli bir başarıya imza atarak Türkiye’den Shell Eco-Marathon’a katılmayı başaran aralarında İTÜ, ODTÜ ve Koç Üniversitelerinin de bulunduğu 16 üniversiteden 24 takım arasına girmeye hak kazandı. Selçuk Üniversitesi Eagles takımı ‘Bluebird’ aracıyla 28 ülkenin katılacağı bu önemli etkinlikte, ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için yoğun çalışmalar gerçekleştirmektedir. Araçların teknik hazırlıklarından tanıtım çalışmalarına, sponsorluk arayışından lojistik organizasyonuna kadar projenin tüm aşamalarının sorumluluğunu taşıyan ve son derece özverili bir çalışma yürüten öğrencilerimizin Türkiye’de faaliyet gösteren ve sürdürülebilirlik prensibini benimseyen firmaların desteği ile başarılarının artarak devam etmesi en büyük temennimizdir. Çalışmalarımızda desteklerini esirgemeyen başta Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ve Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmettin Tarakçıoğlu’na teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.
Kaynak : Selçuk Üniversitesi
Düt düt çiz bakayım oğluşum.
4 tekerli çadırlı bisiklet 😀
Uçmasına uçar da…
Konabilirmi bilmiyorum. ?
şaka demi bu devrim arabaları ile çıksaydık keşke
bunu yapanları kaportacının yanına çırak diye verecen gece gündüz zımpara yaptıracan 😀
Bare adı Türkçe olsun vicdansızlar.
Haberde adımız geçmiş ama Koç Üniversitesi olarak bütçemiz olmadığı için yarışa katılamıyoruz. Ayrıca tipine bakarak dalga geçtiğiniz bu araçları yapmak o kadar da kolay olmuyor.
O kadar uğraştıktan sonra yarışmaya katılamayacak olmanıza kendi adıma çok üzüldüğümü bilmenizi isterim.